Συρία: SOS για ξένη επέμβαση

Η συριακή αντιπολίτευση ζήτησε σήμερα να υπάρξει μια "επείγουσα" ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία για να σταματήσει η καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, μετά την πρόσφατη σφαγή στη Χομς, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, η οποία αποδίδεται στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε ολόκληρη τη Συρία και ο συριακός στρατός βομβάρδισε εκ νέου την πόλη Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας,

και την επαρχία της, οι κάτοικοι της οποίας στερούνται πλέον της παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με μία μη κυβερνητική οργάνωση και Σύρους εξεγερμένους.

Ο στρατός ελέγχει ένα μέρος από τις συνοικίες της Ιντλίμπ, στην οποία επιτέθηκε το Σάββατο, ενώ άλλες τις υπερασπίζονται ακόμη οι εξεγερμένοι.

Στη συνοικία Ντμπέιτ βρέθηκαν χθες το βράδυ 20 πτώματα, δήλωσε ο Ράμι Αμνπτελραχμάν, πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Οι δολοφονίες αμάχων στη Συρία πρέπει να σταματήσουν αμέσως", δήλωσε σήμερα από την Άγκυρα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν τονίζοντας ότι αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα