Συρία: Τρεις άμαχοι νεκροί

Τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους ένας έφηβος, σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στις επαρχίες Χομς και Ντεράα, προπύργια της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως δήλωσαν ακτιβιστές.

"Ένας έφηβος 15 ετών σκοτώθηκε και ακόμη τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη διάρκεια ερευνών" στην Νταέλ, κοντά στη Ντεράα, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χθες Τετάρτη το βράδυ περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην Νταέλ ζητώντας την πτώση του καθεστώτος, πρόσθεσε η οργάνωση,

η οποία ανέφερε ότι έγιναν 23 συλλήψεις στην πόλη.

Δύο ακόμη άμαχοι σκοτώθηκαν στην επαρχία Χομς από έναν ελεύθερο σκοπευτή και τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού (LCC) οι δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν σε πολλές περιοχές ανατολικά της Δαμασκού και προχώρησαν "σε ελέγχους με βάση λίστες".

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε από την πλευρά της εικόνες μίας τεράστιας διαδήλωσης υπέρ του Άσαντ στη Λαττάκεια. "Ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν για να υποστηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ξένη επέμβαση", σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα