Ταξιδεύοντας στην «άλλη» Ελλάδα

Τα Βιωματικά και Πολιτιστικά Οδοιπορικά για την Ελλάδα «Geo Routes - Aegean Routes», που τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, παρουσιάζονται σήμερα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gnomon Performance Γιάννη Μπαλακάκη και την πρόεδρο της ΕΕΕ για την UNESCO

Αικ. Τζιτζικώστα.

Η Geo Routes & Aegean Routes, τα οποία στηρίζει η Green Project, είναι θεματικά οδοιπορικά πολιτιστικού χαρακτήρα που τελούν υπό την αιγίδα της ΕΕΕ για την UNESCO και αποσκοπούν στην ανάδειξη της ανεξερεύνητης Ελλάδας, στην προβολή της πολιτιστικής της κληρονομιάς και στη συμβολή για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, μέσω προγραμμάτων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Περιλαμβάνουν τη διαμονή, τη διατροφή και τις ημερήσιες δράσεις, σε προσχεδιασμένες διαδρομές, στις οποίες ο «ταξιδευτής» ακολουθεί με δικό του όχημα το κονβόι. Επίσης, τα θεματικά οδοιπορικά έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται στις ειδικές ανάγκες και απαιτήσεις των γκρουπς.

Απευθύνονται σε «ώριμους» ταξιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι αναζητούν βιωματικές εμπειρίες. Οι ταξιδευτές αναλαμβάνουν ρόλους και συλλέγουν πληροφορίες, υλικό και στοιχεία από τους τόπους διέλευσης, με σκοπό την προβολή μοναδικών τοπικών χαρακτηριστικών στην ετήσια πολιτιστική έκθεση των Geo Routes.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η σχέση των Geo Routes με τους «ταξιδευτές» παραμένει ζωντανή και μετά το πέρας του οδοιπορικού, μέσω της δωρεάν κάρτας μέλους ετήσιας ισχύος στην ομάδα μελών του Voyagers Club, το οποίο παρέχει ειδικά προνόμια και εκπτώσεις στο δίκτυο επιλεγμένων συνεργατών.

Γεωγραφικά τα Geo Routes καλύπτουν την ηπειρωτική Ελλάδα και τα Aegean Routes τη νησιωτική χώρα.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 7μμ σε αίθουσα του ξενοδοχείου Μ. Βρετάνια, στην πλ. Συντάγματος.

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα