Το 2013 η δίκη για τις υποκλοπές στη Βρετανία

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 θα ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών στην οποία εμπλέκεται η βρετανική εφημερίδα ταμπλόιντ News of the World του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ.

Η απόφαση ελήφθη σήμερα από δικαστήριο του Λονδίνου μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον πολλών δημοσιογράφων της εφημερίδας, περιλαμβανομένης της πρώην «βασίλισσας των ταμπλόιντ» Ρεμπέκα Μπρουκς και ο Άντι Κόλσον πρώην σύμβουλος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Μια προκαταρκτική

ακρόαση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για τις 12 και 13 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο δικαστής Άντριαν Φούλφορντ.

Η Μπρουκς και ο Κόλσον είναι πρώην διευθυντές της News of the World, η οποία υπέκλεπτε τα τηλεφωνικά μηνύματα ηθοποιών, προσωπικοτήτων και προσώπων που βρίσκονταν στη δημοσιότητα.

Ο Μέρντοκ αποφάσισε να κλείσει την εφημερίδα τον Ιούλιο του 2011 εξαιτίας του σκανδάλου.

Οι δύο πρώην διευθυντές, 44 ετών, κατηγορούνται για τις υποκλοπές αυτές, όπως και τέσσερις ακόμη πρώην εργαζόμενοι στη News of the World.

Παράλληλα η Μπρουκς κατηγορείται και για «παρεμπόδιση της δικαιοσύνης», καθώς φέρεται να προσπάθησε να αποκρύψει στοιχεία από την αστυνομία που ερευνούσε την υπόθεση. Η ίδια κατηγορία βαρύνει τον σύζυγό της, Τσάρλι Μπρουκς 49 ετών, τη βοηθό της Τσέριλ Κάρτερ, τον οδηγό της Πολ Έντουαρντς και δύο ακόμη ανθρώπους.

Όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα