Ξένοι μουσικοί στην Ελλάδα

Η πόλη και οι ήχοι της, η μουσική ανθρωπογεωγραφία της Αθήνας και οι νέες τάσεις που απορροφά, αλλά και παράγει η πόλη είναι το θέμα της νέας έρευνας του Αθήνα 9.84 που παρουσιάζεται έως τις 2μμ. Το δεύτερο μέρος της έρευνας παρουσιάζει ξένους μουσικούς που επέλεξαν τη χώρα μας για να ζήσουν, να δημιουργήσουν και να μεταδώσουν της μουσικές της πατρίδας τους.

Ο Αντρέ Μάια είναι από την Πορτογαλία. Ήρθε στην Ελλάδα
πρίν 4 χρόνια. Είναι ηθοποιός αλλά και τραγουδιστής. Τραγουδάει παραδοσιακά τραγούδια της Πορτογαλίας, τα fados. Τα fados, τραγούδια του λαού, έχουν μία μελαγχολία που αρέσουν στους Έλληνες. Η Ελένη Πέτα, μετά από πρόταση του Αντρέ και έχουν κάνει μαζί παραστάσεις με τραγούδια fados. Αγαπάει τους πορτογαλικούς ήχους και μίλησε στον Αθήνα 9.84 για την συνεργασία της με τον Αντρέ.

Ο Τσιτριάν Απετροπέζε, ήρθε στην Ελλάδα το 2001. Ξεκίνησε να δουλεύει ως ελαιοχρωματιστής. Παράλληλα, στα ρουμάνικα μαγαζιά της Αθήνας, έπαιζε μουσική ως DJ.

Ο Κοσταντίν είναι καί αυτός ρουμάνος DJ, τραγουδιστής και μουσικός. Tαξίδεψε απο την Ρουμανία στην Ελλάδα με τα πόδια και μετά απο μήνες ταλαιπωρίας έφτασε στη χώρα μας το 1998.

Ο Ρομάν Σβίνσκι, είναι απο την Λευκoρωσία, έχει έρθει στην Ελλάδα από 12 ετών με την οικογένειά του. Αγαπάει απο μικρός την μουσική και ασχολείται ως DJ σε μαγαζιά της Aθήνας.

Ο Τζέιμι Μπάιρς είναι βρετανός DJ απο το Εσσεξ, που έχει έρθει στην Ελλάδα γιατί γνώρισε στο Λονδίνο μία Ελληνίδα, και την ακολούθησε στην Ελλάδα. Είναι ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος LIARBIRDS.

Ο Ροντρίγκο Μέλο είναι μουσικός απο την Βραζιλία. Ασχολείται με την Τζάζ. Ήρθε στην Ελλάδα από την Βραζιλία επειδή αγάπησε μία Ελληνίδα.

Ο Ζούνιορ Μαράν και ο Έρικσον Λάπα, μέλη του συγκροτήματος Τρούνικο Νάιμα. Και οι δύο ακολούθησαν την καρδιά τους, δηλαδή ερωτεύτηκαν Ελληνίδες και έτσι βρέθηκαν στην Ελλάδα και ξεκίνησαν την καριέρα τους στη μουσική.

Ο Μιχάλης, είναι ο αδελφός του γνωστού πια στην Ελλάδα, ράπερ Μc Yinka. Eίναι ένα παιδί που έχει μεγαλώσει στην Αθήνα, απο αφρικανικής καταγωγής γονείς. Έχει σπουδάσει μουσική και διδάσκει αφρικανικά κρουστά.

O Διονύσης, ή αλλιώς Ντένης Τζεράχο είναι ένα παιδί απο την Αλβανία, που ήρθε πριν από περίπου δύο δεκαετίες στην Ελλάδα. Με μία τυχαία αφορμή ένα τηλεπαιχνίδι ταλέντων στο τραγούδι, ξεκίνησε μία καριέρα ως τραγουδιστής στη χώρα μας.

Επιμέλεια: Λεωνίδας Αντωνόπουλος
Συντονισμός: Πανδώρα Παφίλη
Έρευνα-Ρεπορτάζ: Λίλλυ Καρατζαφέρη, Αθηνά Κορλίρα, Νάνσυ Αγγελοπούλου, Κωνσταντίνα Βρεττού, Μαρία Τιγκιρίδου, Νάντια Σκεπετάρη.
Keywords
Τυχαία Θέματα