Σερβία: Συνεργασία με εταιρίες των ΗΑΕ

Στην υπογραφή δύο μνημονίων συνεργασίας με την αγροβιομηχανική εταιρεία Al Dahra από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Σερβίας Μλάτζαν Ντίνκιτς και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Το πρώτο μνημόνιο έχει σχέση με την εισροή κεφαλαίων που κυμαίνονται από 20 μέχρι και 40 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία Yugoslav River

Shipping από την Al Dahra, για την ανανέωση και διεύρυνση του στόλου της. Το μνημόνιο προβλέπει πως η Al Dahra θα εξαγοράσει ποσοστό από 30% έως και 49% του μετοχικού κεφαλαίου της σερβικής εταιρείας.

Το δεύτερο σχετίζεται με την πώληση 43 εκταρίων (1 εκτάριο=10 στρέμματα) στο Πάντσεβο για την κατασκευή ενός λιμένα στον ποταμό Δούναβη, επένδυση το ύψος της οποίας εκτιμάται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Η τιμή πώλησης ενός εκταρίου διαμορφώνεται στα 10.000 ευρώ.Το λιμάνι αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και θα χρησιμοποιηθεί για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και άλλων αγαθών από τη Σερβία.

Ο κ. Ντίνκιτς ανακοίνωσε ότι, οι σχετικές συμφωνίες θα υπογραφούν στη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και ότι θα υπογραφεί μια άλλη συμφωνία με το Αναπτυξιακό Ταμείο του Αμπού Ντάμπι, τον Μάιο, για την κατασκευή του συστήματος άρδευσης σε όλη τη Σερβία.

Τον περασμένο μήνα η Σερβία υπέγραψε συμφωνία, βάσει της οποίας η εταιρεία Al Dahra εξαγόρασε οκτώ αγροτικές εταιρείες και θα προχωρήσει στην κατασκευή και λειτουργία εργοστασίων παραγωγής ζωοτροφών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα