Υπέρ μιας πολιτικής διαδικασίας στη Συρία η Αθήνα

Με προσοχή συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη γειτονιά της η Αθήνα αναφορικά με το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην τουρκοσυριακή μεθόριο.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, η ελληνική κυβέρνηση παραπέμπει στη χθεσινή απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης των μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες με την οποία καταδικάστηκε η επίθεση της Συρίας χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά
σε συλλογική δράση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στη σημερινή ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας υπάρχει ξεκάθαρη στάση στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, ενώ επεσήμανε πως προτεραιότητα για την Ελλάδα είναι η αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς υπάρχει κίνδυνος διάχυσης της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή. Η Αθήνα, όπως επίσης σημείωσε, είναι υπέρ της έναρξης μιας πολιτικής διαδικασίας, μέσω της οποίας θα εκφραστεί αυθεντικά ο συριακός λαός.

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει τις εξελίξεις με τον Τούρκο ομόλογο του, Αχμέτ Νταβούτογλου την ερχόμενη Τετάρτη, στην Αθήνα, ενώ οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα συζητηθούν εκτενώς και κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την ερχόμενη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα