Υποχωρεί η κακοκαιρία

Οι τοπικές χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Για την προστασία των αστέγων ο Δήμος Αθηναίων, διαθέτει την αίθουσα Δ12 της Τεχνόπολης στο Γκάζι.

Ειδικότερα για σήμερα στην Αττική η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και από το βραδυ

πιθανόν πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια.

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 και από το βραδυ βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: από 00 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο 1η Μαρτίου, στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.  Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε πτώση στα ανατολικά. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός τοπικά στα βόρεια ισχυρός.

Keywords
Τυχαία Θέματα