Ζητούν στοιχεία για τις καταγγελίες

Παρεμβάσεις στο έργο τους καταγγέλλουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι υπέβαλαν την παραίτησή τους κι ενώ χειρίζονταν κρίσιμες υποθέσεις. Διαμηνύουν ότι συγκρούονται με πολυποίκιλλα οικονομικά συμφέροντα και καταγγέλλουν προσπάθεια απαλλαγής από την παρουσία τους. «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση», φέρονται να υποστηρίζουν στην επιστολή τους. Για βεβιασμένη και υπερβολική δημόσια αντίδραση κάνουν λόγο τα υπ. Οικονομικών και Δικαιοσύνης, σε κοινή ανακοίνωση και ζητούν να κατατεθούν στοιχεία. «Επιχειρείται
να δημιουργηθεί η εντύπωση της παρέμβασης στο έργο τους. Αυτό πλήττει βαθιά το κύρος της Δικαιοσύνης, καθώς ως παρέμβαση στο έργο τους εκλαμβάνεται η δήθεν πρόθεση της Κυβέρνησης να καταθέσει προς τη Βουλή σχέδιο νόμου με το οποίο τη θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα αναλαμβάνει, αντί για αντεισαγγελέας εφετών, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι κκ Βενιζέλος και Παπαϊωάννου.

Τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων προκάλεσε η παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων και ζητούν τη διερεύνηση των καταγγελιών τους.   

Νωρίτερα, πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους, κατήγγειλαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι εφοριακοί, με αφορμή τη 48ωρη απεργία τους από σήμερα. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Χαράλαμπος Νικολακόπουλος ανέφερε πως ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παρενέβη στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για να μην διακοπεί η λειτουργία των ΔΟΥ Τυρνάβου και Αγιάς στο νομό Λαρίσης, όπου εκλέγεται.

Ο κ. Ροντούλης δήλωσε έκπληκτος για τα όσα κατήγγειλαν οι εφοριακοί, λέγοντας πως υπήρξε επαφή μεταξύ του ιδίου και του γ.γ. του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη, στον οποίο είπε ότι οι δύο επίμαχες εφορίες εξυπηρετούν χιλιάδες κόσμου-παραγωγούς, που πρέπει να εξυπηρετούνται στον τόπο κατοικίας τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα