«Αλλάζουμε» το νέο βιβλίο του Κ. Μαργαρίτη

Αποσπάσματα του νέου του βιβλίου με τίτλο «Αλλάζουμε» παρουσίασε ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης.

Συγκεκριμένα, το βιβλίο χωρίζεται σε τρεις κύριες κατηγορίες, τις οποίες αποτελούν η πολιτική, η οικονομία και η παιδεία.

Στην πολιτική και δη στην πρώτη υποενότητα με τίτλο: «Η Τρόικα των… Χριστουγέννων», ο κ. Μαργαρίτης τονίζει ότι δυστυχώς οι θυσίες

των Ελλήνων πολιτών από τα δυσβάσταχτα μέτρα της τρόικας δεν έπιασαν τόπο. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση, του μεταβατικού πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, απλώς προχωρά σε διαπιστωτικές πράξεις καθώς και ότι οι εκλογές είναι πλέον μονόδρομος.

Μάλιστα, ενδεχόμενες σκέψεις και προτάσεις για την παράταση του βίου μίας ανύπαρκτης κυβέρνησης μόνο προβλήματα θα συσσωρεύσει και θα δημιουργήσει κοινωνικές αναταραχές.

Στην συνέχεια, στην υποενότητα με τίτλο: «Tο παλιό συγκρούεται με το νέο στην αφετηρία μιας νέας εποχής», ο γνωστός δημοσιογράφος εκφράζει την αντίθεση του στο τεράστιο σχήμα της κυβέρνησης Παπαδήμου με 49 μέλη, επιβαρύνοντας με δεκάδες ευρώ τον ελληνικό λαό, την στιγμή που το αντίστοιχο κυβερνητικό σχήμα στην Ιταλία αριθμεί μόλις 15.

Ο κ. Μαργαρίτης αναφέρει ότι «Οι πατριώτες Έλληνες έχουν ευρωπαϊκή συνείδηση και συναισθάνονται το βάρος της ατομικής τους ευθύνης και των επιλογών τους στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές! Εκεί που θα συγκρίνουν το παλιό με το νέο! Εκεί που θα αποφασισθεί η πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή η απομόνωση» και συμπληρώνει πως: « Η Ελλάδα της Ευρώπης προσδοκά και απαιτεί τον σεβασμό και την αλληλεγγύη των εταίρων της. Με σύνεση και συνεργασία θα πετύχουμε τους στόχους μας και θα επιτρέψουμε στον λαό μας το δικαίωμα στο ελληνικό όνειρο!»

Στην Οικονομία και δη στην υποενότητα: « Με 5.000 ευρώ… Αποτίμησαν το “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ”», ο κ. Μαργαρίτης κάνει λόγο για την σκανδαλώδη ανάθεση διαχείρισης του ξενοδοχείου Macedonia Palace στον νυν επιχειρηματία κ. Δασκαλαντωνάκη από τη διοίκηση του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, τονίζει πως: «Τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες αγωνιούσαν για την εργασιακή εφεδρεία, για τις κομμένες συντάξεις, για την ανεργία των παιδιών τους, ο Διοικητής του ΙΚΑ και Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος ανέθετε τη διαχείριση του εν λόγω ξενοδοχείου και για 9 μήνες στον επιχειρηματία που είχε καταγγείλει τη σύμβασή του» με τη μηνιαία μίσθωση να ανέρχεται στο «εξωφρενικό ποσό των 5.000 ευρώ μηνιαίως!»Στην επόμενη υποενότητα με τίτλο: « Σύγχρονη ΔΕΘ- Πόλος έλξης για τη Θεσσαλονίκη», ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει ότι: «Το θέμα της μετεγκατάστασης ή όχι της ΔΕΘ μάς έχει κοστίσει ήδη αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε μελέτες και ατελείωτες ώρες συζητήσεων».

Αρχικά, τονίζει ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να ενοποιήσει ΔΕΘ και HELEXPO σε μία εταιρεία και να προχωρήσει η νέα διοίκηση σε ουσιαστικό management που θα φέρει κέρδη, ενώ επισημαίνει πως «ο προσανατολισμός της ΔΕΘ είναι επιχειρηματικός. Να αποτελέσει κόμβο

Keywords
Τυχαία Θέματα