Χανιά: Μεγάλη η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Περισσότεροι από 5.000 Χανιώτες ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς και στην πορεία που ακολούθησε, με κατάληξη την αντιπεριφέρεια, όπου μερίδα από τους διαδηλωτές προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου.

«Οι τοπικοί βουλευτές να μην ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο»

Μήνυμα στους τοπικούς βουλευτές να πάρουν

θέση κατά του νέου Μνημονίου, έστειλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρης Κορναράκης.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε στους εργαζόμενους, που όπως υποστήριξε «δεν αντέχουν κι άλλα μέτρα, ούτε να χάσουν αυτά που έχουν κερδίσει με αγώνες. Σήμερα μιλάει ο λαός. Κατεβαίνει στις πλατείες για να αποτρέψει την ταφόπλακα που μας βάζει η Τρόικα».

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Τους πολίτες και τους εργαζομένους. Τους καλούμε όλους στις πλατείες και τους δρόμους για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε το νέο μνημόνιο», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ Νεκτάριος Πετράκης.

Σαββατοκύριακο με συγκεντρώσεις

Για το Σάββατο, τα συνδικάτα έχουν ορίσει ραντεβού για τις 11 το πρωί στην πλατεία Αγοράς, ενώ στο ίδιο σημείο, αλλά 18:00 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν την Κυριακή.

«Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγώνα ανατροπής της κυβέρνησης του μνημονίου και καταδίκης των κομμάτων που την στηρίζουν», δήλωσε ο Φώτης Ριγανάκος, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, το οποίο πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση, στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα