Οι συριακές δυνάμεις πολιορκούν τεμένη

Άρματα μάχης του συριακού στρατού επιτέθηκαν σε προάστια της πόλης Χομς, προπύργιο της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Άσαντ, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.

Σήμερα, οι δυνάμεις του καθεστώτος αναπτύσσονται μαζικά μπροστά από τα τεμένη σε όλη την επικράτεια, ανοίγοντας πυρ εναντίον των πιστών σε ορισμένες ζώνες, με σκοπό να εμποδίσουν τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής σε όλη τη Συρία, τονίζουν οι εξεγερμένοι.

«Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα

προάστια Μπάμπα Αμρ και Μπαμπ Σεμπάα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Τα άρματα μάχης εισήλθαν σε ένα άλλο προάστιο, το Ινσάατ, με τους στρατιώτες να πραγματοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από σπίτι σε σπίτι, τόνισε η ίδια οργάνωση, προσδιορίζοντας πως «οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονταν ακόμη στην περιοχή σήμερα το πρωί, κοντά στο προάστιο Μπάμπα Αμρ», στόχο πυκνών βομβαρδισμών από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Επιπλέον «τέσσερις λιποτάκτες στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο σε συγκρούσεις με τον τακτικό στρατό, σήμερα το πρωί» στο Ντμέιρ, βορειοανατολικά της Δαμασκού, τόνισε το Παρατηρητήριο.

Τέλος, στην περιοχή της Ντεράα, τουλάχιστον ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του σε συγκρούσεις με λιποτάκτες, προσθέτει η ίδια πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα