Πέντε τρόφιμα που δεν είναι αυτά που φαίνονται

Μας υπόσχονται βιταμίνες και σημαντικά διατροφικά στοιχεία, αλλά στην πραγματικότητα κανένα από αυτά τα τρόφιμα δεν είναι τόσο υγιεινό όσο ευαγγελίζεται.

Φρεσκοκομμένες σαλάτες, φαγητά χαμηλά σε λιπαρά, προϊόντα ολικής αλέσεως, όλα αυτά είναι καλά για τον οργανισμό μας, σωστά; Όχι πάντα. Οι ειδικοί επί της διατροφής και της διαιτολογίας αποκαλύπτουν μια λίστα με τρόφιμα που μόνο αθώα και υγιεινά δεν είναι, παρά το «καλό όνομα» που έχουν δημιουργήσει, και αντιπροτείνουν εναλλακτικές που θα μας κρατήσουν πραγματικά υγιείς

και σε φόρμα.

• Έτοιμες σαλάτες: Μην υποθέτετε πως οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως «σαλάτα» είναι και υγιεινό. Οι έτοιμες σαλάτες με τόνο, κοτόπουλο και γαρίδες είναι συχνά φορτωμένες με κρυφά λιπαρά και θερμίδες, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας μαγιονέζας που περιέχουν. Παρότι πολλά εξαρτώνται από το μέγεθος της μερίδας και τα συστατικά, ένα σάντουιτς με τονοσαλάτα μπορεί να περιέχει μέχρι και 700 θερμίδες και 40γρ. λίπους. Αν πρέπει να φάτε απ' έξω, προτιμήστε έτοιμες σαλάτες με μαγιονέζα χαμηλή σε λιπαρά και κρατήστε τη μερίδα μικρή. Ακόμα καλύτερα, φτιάξτε τη δικιά σας σαλάτα και πάρτε τη μαζί σας στη δουλειά.

• Πολύσπορο ψωμί και ψωμί ολικής αλέσεως: Οι όροι «πολύσπορο», «ολικής αλέσεως» και «επτάσπορο» ακούγονται υγιείς αλλά πολλές φορές περιέχουν σπόρους που δεν είναι καλοί για την καρδιά μας. Τα περισσότερα προϊόντα με αυτούς τους χαρακτηρισμούς περιέχουν επεξεργασμένα δημητριακά, με αποτέλεσμα να μην παίρνουμε το πλήρες διατροφικό όφελος που υπόσχονται. Για να είστε σίγουροι, πρέπει να διαβάζετε προσεχτικά τις ετικέτες στα τρόφιμα και να μένετε μακριά από όσα γράφουν πως το πρώτο αλεύρι που περιέχουν είναι επεξεργασμένο.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα