Δραχμολάγνοι καληνύχτα

Για όσους ονειρεύονται επιστροφή στη δραχμή, η ηρωική έξοδος από το ευρώ και οι μέρες οικονομικής δόξας με τον Κολοκοτρώνη πάλι στα πεντοχίλιαρα, το τέλος του ονείρου τους το έγραψε χτες στο μακρινό Τέξας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Όστιν:


«Μία έξοδος από το ευρώ δεν θα ωφελήσει

κανένα. Αντίθετα θα πυροδοτήσει νέα προβλήματα, όπως διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμού και φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων από τη χώρα μας. Για το λόγο αυτόν και μόνο η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δεν θα εξέλθει εθελοντικά τουλάχιστον από την ευρωζώνη».

Εγώ δεν θα πω με κακεντρέχεια τώρα στον Αλέξη, καλώς όρισες κι ας άργησες, αλλά θα τον καλωσορίσω στην οικογένεια των ευρωπαίων Ελλήνων που ξέρουν ότι το μεγάλο μας σπίτι είναι η Ευρώπη και δεν θέλουν αυτοί οι Έλληνες να ζωντανέψουν την Αλβανία του Χότζα με επιστροφή στη δραχμή.

Ας τελειώνει λοιπόν αυτό το παραμύθι περί δραχμής και όσοι δραχμολάγνοι απόμειναν σε αυτή τη χώρα να πάνε για ύπνο.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι από την παραμονή στο ευρώ –όσο κι αν ακούγεται τρελό με τη δυστυχία που ζούμε- είναι οι μη έχοντες γιατί με επιστροφή στη δραχμή, η όποια οικονομική τους δυνατότητα θα έπεφτε κατά 60-70%.

Αντίθετα οι μεγάλοι κερδισμένοι θα ήταν αυτοί που έχουν τα πολλά ευρώ, που στοιβάζουν σε ξένες τράπεζες ή στα σεντούκια τους τα εκατομμύριά τους, που από τη μια μέρα στην άλλη θα γινόντουσαν δισεκατομμύρια αν επιστρέφαμε στη δραχμή, λόγω της τεράστιας νομισματικής διαφοράς που θα υπήρχε μεταξύ ευρώ και δραχμής.

Εμείς έτσι κι αλλιώς με τις εγκληματικές επιλογές των κυβερνήσεων Παπανδρέου στροβιλιζόμαστε σε μία απέραντη δυστυχία που κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει.

Όμως τουλάχιστον για τα παιδιά μας ας μην τους παραδώσουμε μία χώρα ανύπαρκτη για την Ευρώπη, βυθισμένη στην κόλαση ενός νομίσματος που δεν θα το υπολογίζει κανείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα