Γ. Καρατζαφέρης: Η Ελλάδα να λειτουργήσει ως μια γροθιά

16:22 9/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ενότητα ζήτησε από όλες τις πλευρές ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει ως μια γροθιά», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος

στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Μάλιστα, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε με νόημα ότι μια γροθιά με σηκωμένο το ένα ή το άλλο δάκτυλο δεν είναι δυνατή, καθώς «θα σπάσει το δάχτυλο που δεν θα είναι δεμένο με τα άλλα».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε την ανησυχία ότι οι μέρες λιγοστεύουν, εκτιμώντας ότι «η ασυνεννοησία μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα».

Στα πλαίσια αυτά, υπενθύμισε τις δύο επιστολές που απέστειλε προς τους πολιτικούς αρχηγούς, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, με τις οποίες ζητά κοινή γραμμή και από κοινού διαπραγμάτευση με την τρόικα. «Γιατί η κατά μόνας συναντήσεις, το διαίρει και βασίλευε δεν βοηθούν. Και άλλο το συμφέρον της χώρας και άλλο το κομματικό συμφέρον του καθενός», προειδοποίησε.

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης επεσήμανε ότι δηλώσεις περί επιστροφής στη δραχμή βλάπτουν το συμφέρον του έθνους.

Νωρίτερα, στην αρχή της συνάντησής του με τον Κάρολο Παπούλια ζήτησε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

«Μου έρχεται στο μυαλό ο Ορφέας από τα Αργοναυτικά. "Πάσιν εφ' ηρώεσσι κακών δ' ανεφαίνετο πυθμήν"», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και συνέχισε: «Νομίζω ότι πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι δεν φαίνεται πυθμένας στα κακά και ως εκ τούτου να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα