Τέλος στη νοοτροπία «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»

15:32 9/1/2012 - Πηγή: NewsBomb


του Γιώργου Κοντογιάννη

Η υπόθεση Κουλούρη, όποια εκδοχή κι αν δεχθεί κανείς, δείχνει τη σήψη του πολιτικού συστήματος που επί 38 χρόνια διοικεί την Ελλάδα. Ενός συστήματος το οποίο στηρίζεται στην παροιμιώδη φράση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»



Αυτή η νοοτροπία είναι όμως που οδήγησε στην ασυδοσία πολιτικούς, νομάρχες, δημάρχους και κάθε έναν που κατείχε μια θέση ευθύνης και είχε ως αποτέλεσμα την ατιμωρησία.

Αυτή

η νοοτροπία ακόμα και τώρα -που η κρίση έχει βουλιάξει όχι μόνο την οικονομία αλλά και το πολιτικό σύστημα της χώρας- δείχνει να κυριαρχεί και να επιβιώνει.

Τα ερωτήματα που έχουν προκληθεί από το επεισόδιο με τον κ. Κουλούρη πρέπει να διαλυθούν άμεσα. Και όσον αφορά το αν υπήρξαν αυτόφωρα αδικήματα για τα οποία έπρεπε να ασκηθεί άμεσα δίωξη και για το αν υπήρξαν παρεμβάσεις για διευθέτηση του… συμβάντος.

Η πολιτική και οι πολιτικοί βάλλονται από παντού. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε να υπάρχουν σκιές ακόμα και σε τέτοιου είδους γεγονότα. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν η διαφάνεια δεν ξεκινήσει πρώτα από εμάς τους ίδιους και τους εαυτούς μας δεν έχουμε ηθικό δικαίωμα να τη ζητάμε ή να την επιβάλουμε σε άλλους.

Πηγή: Prionokordela.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα