Η δραματική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών επί του Τύπου…

09:53 6/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ποια θέματα κυριαρχούν στη σημερινό Τύπο;

Η χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων, τα τέσσερα κοινά σημεία και οι σκληρές διαβουλεύσεις με την τρόικα.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επιβάλλουν φτώχεια στην Ελλάδα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά από πέντε ώρες διαβουλεύσεων, ο Λουκάς Παπαδήμος

και οι Α.Σαμαράς Γ.Καρατζαφέρης και Γ.Παπανδρέου συμφώνησαν επί της αρχής να εκφωνήσουν σήμερα- οπότε και εκπνέει η προθεσμία των δανειστών μας- το απαιτούμενο "ναι" στο πακέτο μέτρων της Τρόικας που φέρνει νέο κύμα φτώχειας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια ".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Βάστα Αντώνη μην υποκύψεις στον εκβιασμό".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ηρθε η ώρα να διαλέξεις: υπάλληλος της τρόικας σε μια εξαθλιωμένη και ταπεινωμένη χώρα ή λαοπρόβλητος πρωθυπουργός μιας νέας υπερήφανης και ανεξάρτητης Ελλάδας; ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ατέλειωτη νύχτα".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Σκληρές διαπραγματεύσεις (για πρώτη φορά) για το εφάπαξ, τις αυξήσεις στη ΔΕΗ και τις αντικειμενικές αξίες. Στα 500 ευρώ (καθαρά) ο κατώτατος μισθός, αλλά για τους νεοπροσλαμβανομένους, μειώσεις 15% στις επικουρικές συντάξεις (άνω των 300 ευρώ), σώζονται (;) 13-ος -14ος". ".

ΕΘΝΟΣ: "Προσύμφωνο με τη βούλα των αρχηγών".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πράσινο φως για την ενεργοποίηση του PSI και τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία άναψαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση. Συμφώνησαν κατ`αρχήν στο προσύμφωνο με την τρόικα και σήμερα, σε νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο, βάζουν τις τελικές υπογραφές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εφαρμογή τώρα του ακροτελεύτιου άρθρου του ελληνικού συντάγματος!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Οχι άλλη προδοσία από τους πολιτικάντηδες. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σώζονται τα δώρα μάχη για τις επικουρικές".
Η εφημερίδα γράφει ότι "το παρασκήνιο της δραματικής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Στο τραπέζι η μείωση του κατώτατου μισθού για τους νεοπροσλαμβανόμενους στα επίπεδα μεταξύ Ισπανίας-Πορτογαλίας. Φρένο στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών, που θα ανέβαζε στα ύψη το χαράτσι της ΔΕΗ".

ΕΣΤΙΑ: "Παντού όχι χωρίς προτάσεις".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πολιτικό μας σύστημα δεν έχει παύσει να λέει όχι σε ό,τι προτείνει ή προσπαθεί να επιβάλη τρόικα. Οχι στην μείωση των μισθών, όχι στην αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος όχι στον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, όχι στις διαρθρωτικές αλλαγές, όχι στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, όχι στη ριζική απελευθέρωση της αγοράς, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πετσοκόβουν μισθούς, επικουρικές και ακολουθούν οι κύριες συντάξεις".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Λουκάς Παπαδήμος:τα τέσσερα σημεία της συμφωνίας με τους πολιτικούς αρχηγούς. Αντώνης Σαμαράς: Παλεύω για
Keywords
Τυχαία Θέματα