Και επισήμως ο Σαρκοζί στη μάχη των εκλογών

Στην κούρσα των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν την άνοιξη μπαίνει επισήμως ο Νικολά Σαρκοζί.

Το δημοσκοπικό προβάδισμα του Φρανσουά Ολάντ ανάγκασε το γάλλο πρόεδρο να επιταχύνει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για μια δεύτερη θητεία στο ίδιο αξίωμα.

Μέσω του τηλεοπτικού δικτύου TFI, ο Σαρκοζί αναμένεται ότι θα ζητήσει εκ νέου την ψήφο των γάλλων πολιτών, κάνοντας αντιπερισπασμό στον κυριότερο

αντίπαλό του, ο οποίος την ίδια ώρα θα μιλά σε προεκλογική συγκέντρωση στη Ρουέν, τη γενέτειρά του.

Εδώ και μήνες, η προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί γίνεται άτυπα, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιεί για την προβολή του τη θέση του.

Ωστόσο, μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, ο Σαρκοζί θα μπορεί πλέον να απολαμβάνει το ίδιο τηλεοπτικό μερίδιο προβολής με τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, που βάσει των δημοσκοπήσεων, διατηρεί προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο γάλλος πρόεδρος δεν είχε άλλα περιθώρια, καθώς καλείται να καλύψει τη διαφορά με τον Φρανσουά Ολάντ εντός των επόμενων τριών μηνών.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Σαρκοζί θα πραγματοποιήσει μεγάλη περιοδεία στην κεντροανατολική Γαλλία, ενώ η πρώτη μεγάλη του προεκλογική συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή στη Μασσαλία.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Σαρκοζί, για να μπορέσει να επανεκλεγεί θα πρέπει να στραφεί στους συντηρητικούς ψηφοφόρους, που έχασε την τελευταία πενταετία, καθώς έχουν στραφεί προς άλλους συντηρητικούς και ιδιαίτερα προς την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Ήδη, ο γάλλος πρόεδρος φαίνεται ότι διεκδικεί αυτό το κομμάτι των ψηφοφόρων, ξεκινώντας από την πρόθεσή του για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων όσον αφορά τα επιδόματα ανεργίας και το ποσοστό των ξένων που διαμένουν στη Γαλλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα