Μέσι: Ο άνθρωπος πίσω από τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή

Του Παναγιώτη Χριστόπουλου

Η τρίτη συνεχόμενη βράβευσή του με την «Χρυσή Μπάλα» δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιος είναι ο καλύτερος στον κόσμο σήμερα.

Όμως ο Λίο Μέσι δεν έφθασε ως εκεί μόνο χάρη στις ντρίμπλες του. Η προσωπικότητά του και η στήριξη από την οικογένειά του είναι εξίσου μοναδικές.

«Σας διαβεβαιώ, θα πάρει την Χρυσή Μπάλα και θα παραμείνει ο καλύτερος. Έχω δει ελάχιστους παίκτες με τον δικό του χαρακτήρα». Τάδε έφη Πεπ Γκουαρντιόλα το 2009. Ο Λιονέλ Μέσι βραβεύθηκε

όντως με τη Χρυσή Μπάλα εκείνη τη χρονιά. Και την επόμενη. Και τη μεθεπόμενη. Η χθεσινή, τρίτη συνεχόμενη βράβευσή του ως κορυφαίου παίκτη στον κόσμο για τη χρονιά που πέρασε, σήμανε την ισοφάριση του ρεκόρ του Μισέλ Πλατινί (από 3, αλλά όχι συνεχόμενες, Χρυσές Μπάλες έχουν και οι Κρόιφ και Φαν Μπάστεν). Αλλά τίποτε απ’ όλα αυτά δεν αλλάζει τον χαρακτήρα του.

Ο Λιονέλ Μέσι παραμένει ο ίδιος: πράος, μειλήχιος, φιλικός, συγκεντρωμένος, κάπως συνεσταλμένος, σίγουρα όμως αποφασιστικός. Δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ κανείς, είτε πρόκειται για συμπαίκτη, είτε για αντίπαλο, είτε για προπονητή δικό του ή άλλης ομάδας, δεν έχει πει κακή κουβέντα γι’ αυτόν.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports

Keywords
Τυχαία Θέματα