Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα στις εφημερίδες

11:27 8/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για τα νέα σκληρά μέτρα και η επικείμενη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ενοικιαστήριο στους υπαλλήλους από το Δημόσιο!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«ενοικιαστήριο» στους υπαλλήλους τους θα μπορούν να βάζουν οι δημόσιες επιχειρήσεις, ενεργοποιώντας

σχετικό νόμο του 1950! Με τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου παρέχεται η δυνατότητα στις ΔΕΚΟ να «δανείζουν» προσωπικό τους σε ιδιώτες που εκτελούν έργα για λογαριασμό τους είτε των θυγατρικών εταιρειών τους".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκλογές τώρα η μόνη λύση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο λαός είτε θα μιλήσει τώρα είτε η οργή του θα τους αφανίσει ολοκληρωτικά. Οι εκλογές είναι η μόνη οδός για να αντιμετωπιστεί η επέλαση των οικονομικών δολοφόνων της Ελλάδας, των δημίων της ελληνικής κοινωνίας που επί δύο χρόνια και εν μέσω βιοτικού ολοκαυτώματος πραξικοπηματικά αποκλείστηκε από το κυρίαρχο δικαίωμά της να έχει λόγο για την τύχη της χώρας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σήμερον κρεμάται".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η τελική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο δεν έγινε ούτε και χθες και τελικά... κρεμάται σήμερον στο τραπέζι η «νέα δανειακή σύμβαση» που αναμενόταν να δοθεί στους αρχηγούς -έπειτα από ατελείωτα γράψε σβήσε- σήμερα το πρωί".

ΕΘΝΟΣ: "Μονιμότητα τέλος. Απολύσεις στις ΔΕΚΟ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τίτλοι τέλους πέφτουν για τη μονιμότητα 68.000 εργαζομένων σε δημόσιες επιχειρήσεις. Οι ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας υποχρεώνουν την κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση, που αλλάζει άρδην το ισχύον καθεστώς σε 83 ΔΕΚΟ. Διευκολύνονται οι απολύσεις και οι μετακινήσεις. Μειώνεται το μισθολογικό κόστος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Λαθρομετανάστες και Ασιάτες... εποικίζουν την Αθήνα-μπαντ!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε... Αθήνα-μπαντ (κατά το Ισλάμαμπαντ) ή σε ευρωπαϊκή Καμπούλ μετατράπηκε το ευρύτερο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, ιδιαίτερα στην περιοχή νοτίως της πλατείας Ομονοίας -με κατεύθυνση τον Πειραιά- και στο «αμαρτωλό» τρίγωνο Ομόνοια - Μοναστηράκι - Μεταξουργείο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μακελειό στις ΔΕΚΟ. Απολύσεις και μειώσεις μισθών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το μισθολογικό καθεστώς 68.000 εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες που βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο αποφάσισαν κυβέρνηση και Τρόικα. Οι προωθούμενες αλλαγές προβλέπουν ακόμη και την άρση του καθεστώτος μονιμότητας των εργαζομένων".

ΕΣΤΙΑ: "Τι μάς εστοίχισε το δημοψήφισμα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μία χώρα της οποίας ο Πρωθυπουργός δεν τηρεί τις συμφωνίες του, αλλά τις θέτει υπό εσωτερικό δημοψήφισμα, δεν θεωρείται έγκυρος συνομιλητής. Γι΄αυτό και τώρα οι Ευρωπαίοι απαιτούν την «αμετάκλητη δέσμευση» των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέ

Keywords
Τυχαία Θέματα