Παραδίδονται σήμερα οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ”Φιλοξενία”

11:26 8/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παραδίδονται σήμερα από τους εργολάβους οι ανακαινισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου ”Φιλοξενία”, που θα χρησιμοποιηθούν από την κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, ενώ δίπλα ευρίσκεται και το Κέντρο Τύπου, που θα φέρει την ονομασία Cypress Media Centre, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Αντρέας Μαυρογιάννης.

Σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη του διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου για το προσωπικό του ΚΥΠΕ

και του ΡΙΚ, που διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης εν όψει της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι ”ετοιμάζεται, επίσης, η επίσημη ιστοσελίδα της κυπριακής Προεδρίας, η οποία θα λειτουργήσει πειραματικά σε ένα μήνα περίπου”.

Ομως, πρόσθεσε ο Υφυπουργός, ”θα βγει κανονικά στο Διαδίκτυο όταν πρέπει, διότι υπάρχουν και εδώ κάποιοι περιορισμοί, που έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν μπορεί κάποια χώρα να θέτει σε λειτουργία τη δική της ιστοσελίδα, όταν λειτουργεί ακόμα η προηγούμενη Προεδρία, οπόταν θα περιμένουμε κατά τον Ιούνιο”.

”Το ίδιο ισχύει”, όπως ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης, ”με το εξάμηνό μας πρόγραμμα, ισχύει για το λογότυπό μας και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί σε σχέση με την τρέχουσα Προεδρία”.

”Σε ό,τι αφορά τις υποδομές”, δήλωσε ο κ. Μαυρογιάννης, ”σήμερα παραδίδεται από τον εργολάβο το Συνεδριακό Κέντρο ‘Φιλοξενία’, οπόταν, κατά τις προσεχείς εβδομάδες, θα ολοκληρωθεί και ο εξοπλισμός του και στο Συνεδριακό Κέντρο ‘Φιλοξενία’ δίπλα υπάρχει και το Cypress Media Centre”.

Σχετικά με την ονομασία του Κέντρου Τύπου της κυπριακής Προεδρίας, ο κ. Μαυρογιάννης δήλωσε ότι χρησιμοποίησε ”τη λέξη Cypress, κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη ”κυπαρίσσι” (στα Αγγλικά), τη λέξη Cyprus και τη λέξη Press (Τύπος) και για αυτό θα λέγεται Cypress Media Centre”.

Οπόταν, πρόσθεσε, ”αν το σύμβολο του Κέντρου Τύπου θα είναι ένα μικρό κυπαρίσσι, να ξέρετε ότι αυτή είναι η λογική εξήγηση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα