Οι μειώσεις συντάξεων στις σημερινές εφημερίδες

Η αναβολή του έκτακτου Eurogroup και οι μειώσεις στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια είναι τα θέματα που κυριαρχούν στις σημερινές εφημερίδες.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Όλα όσα συμβαίνουν στη Ν.Δ.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξαφνική καταιγίδα έπληξε τη Νέα Δημοκρατία, καθώς διαψεύσθηκαν όλες οι προβλέψεις για τον αριθμό των βουλευτών που θα καταψήφιζαν στη Βουλή το Μνημόνιο 2.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναγκάστηκε να στείλει στο Πειθαρχικό του κόμματος όχι περίπου τέσσερις - πέντε «αντάρτες» όπως αναμενόταν, αλλά συνολικά 21 βουλευτές του".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τολμηρή πρωτοβουλία Σαμαρά για διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας προς την Αριστερά και τη Δεξιά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "άνοιγμα τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τον χώρο του κέντρου προτίθεται να κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς με στόχο τη συγκρότηση ενός ισχυρού κεντροδεξιού μετώπου για τη σωτηρία της χώρας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βόμβα στα ειδικά μισθολόγια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δραματικές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια έως 10%, δύο μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό (τον Απρίλιο αντί για τον Ιούνιο) φέρνει η απαίτηση της τρόικας για περικοπή δαπανών ύψους 325.000.000 ευρώ".

ΕΘΝΟΣ: "Μειώσεις εξπρές στα ειδικά μισθολόγια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δύο μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό θα ισχύσουν οι περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων με καθεστώς ειδικού μισθολογίου. το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Ιούλιο και αφορά 195.000 εργαζομένους στο Δημόσιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τα ονόματα των 199 «δειλών» που ψήφισαν το μνημόνιο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "να μείνουν τα ονόματα όσων παρέδωσαν χώρα και λαό στα νύχια των... οικονομικών κατακτητών στην αιωνιότητα".

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (το απεργιακό φύλλο των εργαζομένων στην

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Διάλυση στο πολιτικό σύστημα, στον κοινωνικό ιστό".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το μνημόνιο αποδομεί κοινωνία και πολιτικό σύστημα. Τα κόμματα της τρόικας καταρρέουν δημοσκοπικά και απειλούνται με διάσπαση. Την ίδια στιγμή οι πολίτες βιώνουν την οδυνηρότερη κρίση μεταπολεμικά. Η βίαιη επίθεση στα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων προκαλεί εκρηκτικές αντιδράσεις, τις οποίες η ευκαιριακή κυβέρνηση Παπαδήμου, παρά την υποστήριξη της πολιτικής, επικοινωνιακής και οικονομικής ελίτ, δεν μπορεί να ελέγξει".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ψάχνουν χρεοκοπία δι΄ασήμαντον αφορμήν".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανέβαλαν το σημερινό Eurogroup για την ερχόμενη Δευτέρα ζητώντας γραπτή «εγγύηση» εφαρμογής του Μνημονίου και λεπτομέρειες για μέτρα 325 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου συντάσσεται με τον Σόιμπλε και δηλώνει ότι εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της θα αποβληθεί μόνη της από το ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Ετοιμάζονται να μας διώξουν".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "επί δύο χρόνια η εφημερίς αυτή δεν έχει παύσει να επισημαίνη τον κίνδυνο της αποπομπής μας από την Ευρωζώνη και εν τέλει από την Ε

Keywords
Τυχαία Θέματα