ΠΑΣΟΚ: Θετική εξέλιξη οι σημερινές αποφάσεις

«Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αποτελούν ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κρίσης που ταλανίζει την Ευρωζώνη», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφερόμενο στις σημερινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Συμβάλλουν στην ενίσχυση των εργαλείων για την αντιμετώπιση της πίεσης εκ μέρους των αγορών, στην ενδυνάμωση της δημοσιονομικής σταθερότητας και ενισχύουν συνολικά την

Ευρωζώνη και το κοινό νόμισμα.Παράλληλα, οι σημερινές αποφάσεις αποτελούν και μια θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, καθώς επαναβεβαιώνονται οι αποφάσεις της 26 - 27ης Οκτωβρίου, ιδιαίτερα σχετικά με την προσπάθεια μείωσης του χρέους της χώρας μας με τη συμμετοχή των ιδιωτών.

Το γεγονός μάλιστα ότι, η συμμετοχή των ιδιωτών στη μείωση του χρέους (το λεγόμενο «PSI»), έστω και έτσι όπως αυτό προέκυψε μετά από την Ντοβίλ, αφορά μόνον την Ελλάδα, ενισχύει τις ελπίδες για την αποτελεσματική εφαρμογή της επιτυχίας του Οκτωβρίου. Όπως θετικό είναι και το γεγονός ότι, αλλάζει ο τρόπος συμμετοχής των ιδιωτών στο μέλλον, κάτι που αποτελούσε ελληνική θέση.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία στην Σύνοδο Κορυφής, πέτυχε μια απολύτως θετική για την χώρα εξέλιξη. Η ΕΕ, μετά τις σημερινές αποφάσεις, πρέπει τώρα να επιδείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τόλμη και να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης και την περαιτέρω μετεξέλιξη της ΕΕ, καθώς και για την πυροδότηση της ανάπτυξης στην Ευρώπη, ώστε να ενισχυθεί η απασχόληση, η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να μειωθούν οι ανισότητες.

Αυτό προϋποθέτει αυτονόητα, όπως κατ´ επανάληψη έχουμε επισημάνει, την υιοθέτηση νέων εργαλείων μεταξύ των οποίων ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ο φόρος επί του διοξειδίου του άνθρακα και βεβαίως, τα ευρωομόλογα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, καθώς και τα αναπτυξιακά ευρωομόλογα, που θα επιτρέψουν την ενίσχυση της ανάπτυξης με επένδυση στην «πράσινη» οικονομία, όπως επισημάνθηκε και στην Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Durban, και την χρηματοδότηση υποδομών που θα ενοποιήσουν τον ευρωπαϊκό χώρο, πολιτικά και οικονομικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα