Ποια ανοιχτά μέτωπα με την τρόικα μπλόκαραν την σημερινή σύσκεψη

18:58 6/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Η αναβολή της σημερινής σύσκεψης μεταξύ του Παπαδήμου και των πολιτικών αρχηγών έγινε για πολύ συγκεκριμένους λόγους, που αφορούν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Για αυτό το λόγο επίκειται τρίτη διαδοχική συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών, παρουσία του Υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς ανοιχτά παραμένουν:

Tο

ζήτημα του μισθολογικού (μείωση του κατώτατου μισθού και πόσο) και ειδικά το θέμα της μετενέργειας των συμβάσεων, το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ο τρόπος κάλυψης της «μαύρης τρύπας» του 2012 στον προϋπολογισμό.

Όσον αφορά το θέμα του 13ου-14ου μισθού φαίνεται ότι τελικά έστω και προσωρινά γλιτώνουν, μετά από πολλές ώρες διαπραγματεύσεων.

Επίσης ένας ακόμα λόγος που η σύσκεψη μετατέθηκε την Τρίτη είναι ότι η τρόικα φέρεται να ζητά την περικοπή κατά 400 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Έτσι η αγωνία παρατείνεται για την Τρίτη , όταν και θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο και σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία θα υπογραφεί ένα συνολικό κείμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα