Ξεκινούν δράσεις για τους νεοάστεγους

18:29 6/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Κονδύλια ύψους 800.000 ευρώ για την εξεύρεση στέγης στους νεοάστεγους θα διαθέσει το υπουργείο Υγείας.

Το δραματικό αυτό φαινόμενο εντείνεται συνεχώς, καθώς το τελευταίο διάστημα χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να παραμείνουν στους δρόμους, έχοντας δεχθεί τη χαριστική βολή από την οικονομική κρίση.

Όπως προκύπτει από κωδικούς του β, θα διατεθεί το κονδύλιο των 400.000 ευρώ στο δήμο Αθηναίων κι άλλα 100.000 ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης, για να επιλεγούν υπάρχουσες δομές (κτίρια, ξενοδοχεία κλπ)

που θα φιλοξενήσουν τους νεοαστέγους.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας θα ενισχύσει με 300.000 την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, για να στηρίξει συμπληρωματικά το πρόγραμμα σίτισης των νεοαστέγων.

Ήδη, σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των αστέγων, ενώ έχουν τεθεί τα κριτήρια προσδιορισμού των προϋποθέσεων βάσει των οποίων κάποιος θεωρείται άστεγο. Επίσης, έχουν γίνει μελέτες για το μέγεθος των υποστηρικτικών δομών που είναι αναγκαίες για τη στέγασή τους.

Παράλληλα, τρέχουν διαδικασίες για να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος κτίρια του κέντρου της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, οι δήμοι αναζητούν χώρους χαμηλού κόστους (ακόμη και με 3 ευρώ ημερησίως) για να φιλοξενηθούν προσωρινά και με αξιοπρέπεια οι άστεγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα