Ρωσία: Έκκληση ανθρωπισμού προς την Τιμοσένκο

Η Ρωσία απηύθυνε έκκληση στις ουκρανικές αρχές να δέιξουν ανθρωπισμό στην φυλακισμένη και πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία χρειάζεται άμεσα ιατρική φροντίδα.

«Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση σχετικά με την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας. Η κα. Τιμοσένκο χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

Σημείωσε ακόμη πως «ελπίζουμε ότι οι ουκρανικές αρχές θα δείξουν ανθρωπισμό

και θα βρούν τρόπους για την επίλυση αυτής της κατάστασης, χωρίς να επιδεινώνουν την εσωτερική πολιτική κατάσταση».

Η Τιμοσένκο αντιμετωπίζει προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, ενώ στις 20 Απριλίου άρχισε απεργία πείνας, καταγγέλλοντας την «πολιτική καταστολή».

Είχε μάλιστα δηλώσει ότι έπεσε θύμα βίας από το προσωπικό των φυλακών κατά τη διάρκεια μιας αναγκαστικής νοσηλείας την περασμένη εβδομάδα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε τη «βαθιά της ανησυχία» και ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Γιόακιμ Γκάουκ, έκανε γνωστό ότι αρνήθηκε μια επίσημη πρόσκληση από την Ουκρανία εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή να πραγματοποιηθεί έρευνα και αναμένει τα αποτελέσματά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα