Συνελήφθη 30χρονη Ρομά για σωρεία κλοπών

05:56 5/8/2013 - Πηγή: NewsBomb

Συνελήφθη στον καταυλισμό Ρομά Πυρίου Θηβών, μια 30χρονη, η οποία εμπλέκεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών - διαρρήξεων σε σπίτια, στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αυλίδας Ευβοίας.

Η σύλληψή της πραγματοποιήθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας και Θήβας, ενώ στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας 22χρονος ημεδαπός Ρομά συνεργός της που αναζητείται.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις

κλοπών.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα της 30χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, διαρρηκτικά εργαλεία (τρία κατσαβίδια) και διάφορα κοσμήματα (δαχτυλίδια, αλυσίδες και ασημένια νομίσματα), των οποίων η προέλευση διερευνάται.

Από την συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, συνολικά 13 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες, που διέπραξαν οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 07-07-2013 έως και 02-08-2013, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές κ.λ.π.). Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους υπερβαίνει τις 35.000 ευρώ.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα