Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέου τύπου εφεδρεία, η προοπτική της μείωσης των ειδικών μισθολογίων και το αίτημα για διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ακυρώνονται εγχειρήσεις λόγω τρόικας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ακυρώνουν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα περισσότερα προγραμματισμένα χειρουργεία, ελλείψει αίματος, επειδή

δεν διαθέτει το κράτος χρήματα για την αγορά αντιδραστηρίων προκειμένου να ελέγξουν τους αιμοδότες (και για τη νόσο που μεταδίδεται από το κουνούπι του Νείλου). Μας εξοντώνουνε".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ελεος! Κόβουν το επίδομα σε 200.000 αναπήρους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρό χτύπημα θα δεχθούν και τα αναπηρικά επιδόματα στο πλαίσιο της εξεύρεσης των μέτρων, όπως ενημέρωσε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας την Εθνική Συνομοσπονδία Αναπήρων Ελλάδος (ΕΣΑΕ). Το βασικό επίδομα που παίρνουν 200.000 ανάπηροι θα περιοριστεί στα 230 ευρώ από 313 που είναι σήμερα".

ΕΘΝΟΣ: "Με κίνητρα η νέα εφεδρεία στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε δύο πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέου τύπου εφεδρεία. Ο πρώτος περιλαμβάνει έξοδο σε τρεις φάσεις, με αρχική τη θεσμοθέτηση κινήτρων για όσους υπαλλήλους «αγγίζουν» την εφεδρεία και τελικά τη συνταξιοδότησή τους. Ο δεύτερος αφορά όσους λάβουν αρνητική βαθμολογία στην αξιολόγηση, η οποία επισπεύδεται. Θα ξεκινήσει στα τέλη του 2012 για όλους τους υπαλλήλους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ιωσήφ ο Βατοπεδινός: Το Αίνιγμα των... Αγίων Αναργύρων"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία τεράστια μορφή της σύγχρονης Ορθοδοξίας, γύρω από την οποία ειπώθηκαν, αλλά και έγιναν, πολλά!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θυσιάζονται ειδικά μισθολόγια, Δώρα στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επανέρχονται οι μειώσεις 12,4% για ένστολους, ιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς και πανεπιστημιακούς. Μάχη για να εξαιρεθούν οι μάχιμοι. Υπό κατάργηση τα υπολείμματα του 13ου και του 14ου μισθού για τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου".

ΕΣΤΙΑ: "Η ιερή αγελάδα σε εφεδρεία!".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκτός από τα τεράστια ελλείμματα του δημοσίου, που το οδήγησαν στην πτώχευση, η χειρότερη συνέπεια είναι το ένα εκατομμύριο εκατόν πενήντα χιλιάδες άνεργοι. Κάποιοι το αποδίδουν στο μνημόνιο και την τρόικα, ενώ πρόκειται περί του αντιθέτου. Οι άνεργοι οφείλονται στην ιερή αγελάδα που λέγεται ελληνικό δημόσιο. Οπου αντί να απολύονται οι υπεράριθμοι, τίθενται σε εφεδρεία".

Η ΑΥΓΗ: "10.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φέτος αποχωρούν σε σύνταξη 5.000 εκπαιδευτικοί. Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε 1.068 προσλήψεις και το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε μόνο 225. Παρά την πρόσληψη 12.500 αναπληρωτών και ωρομίσθιων, τα κενά σε διδακτικό προσωπικό θα είναι μεγαλύτερα παρά ποτέ, όπως επισημαίνουν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών. Το υπουργείο θα καταφύγει σε επιμήκυνση του ωραρίου διδασκαλίας, ενδεχόμενο στο οποίο αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί".

Keywords
Τυχαία Θέματα