Θ. Πάγκαλος: Υπαρκτό το ενδιαφέρον του Κατάρ για επενδύσεις

Για συγκεκριμένες επενδύσεις που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν την Ελλάδα και το Κατάρ συζήτησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με τον υπουργό Οικονομικών της καταριανής πλευράς, Γουσέφ Καμάλ.

Μιλώντας στο Επιχειρηματικό-Οικονομικό Forum Ελλάδας-Κατάρ, ο κ. Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν

υπήρξαν προβλήματα, παρεξηγήσεις και επιπλοκές, εκ των οποίων ένα μέρος οφείλεται στην ελληνική πλευρά. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η φύση των προβλημάτων δεν εμποδίζει την περαιτέρω συνεργασία.

Άλλωστε, τόνισε ο κ. Πάγκαλος, η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεών της με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου, οι οποίες «παίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία, όχι μόνο σε θέματα ενέργειας, αλλά και επειδή έχουν γίνει σημαντικοί φορείς επενδυτικών έργων και τεχνολογικής εξέλιξης».

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Γ. Καμάλ, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι συζήτησαν για τη διεθνή κατάσταση στην περιοχή και τον κόσμο, την παγκόσμια οικονομία αλλά και για «συγκεκριμένες επενδύσεις και προοπτικές που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τις δύο χώρες».

Πάντως, με τον γνωστό του πληθωρικό τρόπο, ο κ. Πάγκαλος έδωσε και... συμβουλές στον κ. Καμάλ. «Είναι ένας πολυάσχολος άνθρωπος. Ταξιδεύει από το Μπρουνέι στην Αθήνα και πάλι πίσω στον Κόλπο και η μόνη συμβουλή που θέλω να του δώσω, επειδή έχω διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών επί δεκαεπτά έτη, είναι να μην ακολουθεί πάντα τις συμβουλές όσων τον στέλνουν σε μακρινά ταξίδια από το Νότο στο Βορρά και από τη Δύση στην Ανατολή, διότι ίσως θέλουν να πάρουν τη θέση του και ο καλύτερος τρόπος για να ξεφορτωθείς τον Υπουργό σου είναι να τον κάνεις να ταξιδεύει πολύ και γρήγορα και να του δημιουργείς πίεση», σχολίασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα