Σε 17 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Αντώνης Καλογήρου

17:42 6/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε 17 χρόνια φυλάκισης καταδίκασε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας τον Τουρκοκύπριο Αντώνη Καλογήρου 58 χρόνων, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, ύστερα από ακροαματική διαδικασία, στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας της συντρόφου του, Ειρήνης Ανδρέου, 39 χρόνων από τη Λάρνακα.

Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 20 Απριλίου 2011, στο διαμέρισμα όπου διέμεναν κατηγορούμενος και θύμα, στη Λάρνακα και σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, αργά το βράδυ της συγκεκριμένης ημερομηνίας, ο Καλογήρου μετέβη στον αστυνομικό σταθμό και ανέφερε ότι η σύντροφος του απώλεσε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν μαζί

του στο διαμέρισμα και κατανάλωναν μπίρες. Οι αστυνομικοί που επισκέφθηκαν το διαμέρισμα του ζεύγους ανακάλυψαν ότι η 39χρονη ήταν ήδη νεκρή.

Στο Δικαστήριο αναφέρθηκε ότι κάτω από τον αριστερό μαστό της Ανδρέου υπήρχε τραύμα, το οποίο οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν και επειδή δεν βρέθηκε οτιδήποτε που να υποδηλώνει εγκληματική ενέργεια, θεώρησαν ότι επρόκειτο για αιφνίδιο θάνατο και μετέφεραν το θύμα στο νοσοκομείο. Ωστόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας διαπιστώθηκε η πληγή κάτω από τον αριστερό μαστό του θύματος και έτσι αποκαλύφθηκε η αλήθεια.

Επιβάλλοντας την ποινή, το Κακουργιοδικείο σημείωσε στην απόφασή του ότι «ο 58χρονος ενήργησε με βιαιότητα και βαρβαρότητα και με πλήρη αδιαφορία για τη ζωή του θύματος». Ωστόσο προσέδωσε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της διάπραξης του εγκλήματος ενώ τελούσε υπό την επίδραση οινοπνευματωδών ποτών, αφού είχε καταναλώσει πέντε μπίρες προτού διαπράξει το έγκλημα.

Keywords
Αναζητήσεις
antonis kalogirou
Τυχαία Θέματα