Υβριδικό φυτό παράγει τομάτες και πατάτες (video)

Θα τρώγατε ποτέ πατάτες και τομάτες, εάν γνωρίζατε ότι προέρχονται από το ίδιο φυτό; Ακόμη κι αν στους περισσότερους κάτι τέτοιο φαντάζει ξένο, μια βρετανική εταιρεία προσφέρει ακριβώς αυτήν την επιλογή και μάλιστα σε πολύ προσιτή τιμή.

Το όχι και τόσο ευφάνταστο -όνομά της είναι TomTato, δηλαδή Τομ-τάτα. Η Thompson & Morgan με έδρα το Ίπσουιτς την περιγράφει ως περιβόλι σε γλάστρα. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για ένα υβριδικό

φυτό που δίνει ταυτόχρονα έως και 500 τοματίνια πάνω από το χώμα, ενώ κάτω από το χώμα παράγει πατάτες.

Η T&M, πουλάει κάθε γλάστρα προς 18 ευρώ και διαβεβαιώνει ότι το TomTato δεν αποτελεί προϊόν εργαστηριακής μετάλλαξης, αλλά προήλθε από μεταμόσχευση του φυτού, παρόμοια με αυτήν που γίνεται στις τριανταφυλλιές και σε ορισμένα οπωροφόρα δέντρα. Υποστηρίζει ότι πατάτες και τομάτες είναι απόλυτα ασφαλείς προς κατανάλωση.

Η εταιρεία πραγματοποιούσε δοκιμές επί τρία χρόνια προτού το αποτέλεσμα κριθεί ικανοποιητικό και σήμερα είναι σε θέση να παράγει έως και 34.000 φυτά ετησίως. Τα φυτά αναπτύσσονται σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους, αρκεί να βρίσκονται μέσα σε μια μεγάλη γλάστρα ή σάκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα