Tέλος εποχής.Νεκρός ο Καντάφι

07:50 21/10/2011 - Πηγή: TVNea
Δείτε το video που κάνει το γύρο του κόσμου ΕΔΩ
Το τέλος του Μουαμάρ Καντάφι σφραγίστηκε μαζί με την πτώση της γενέτειράς του, Σύρτης, στα χέρια της νέας ηγεσίας της Λιβύης. «Ο Καντάφι σκοτώθηκε στα χέρια της επανάστασης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, δίνοντας τέλος στο «θρίλερ» που εκτυλίχθηκε
με τις πληροφορίες περί τραυματισμού και σύλληψής του. Εικοσάχρονος Λίβυος λέει ότι εντόπισε τον συνταγματάρχη σε λαγούμι και η τελευταία του κραυγή ήταν «μην πυροβολείτε». Πανηγυρισμοί στην Τρίπολη...
Φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Μουαμάρ Καντάφι νεκρό μεταδίδονται διεθνώς. Μαζί τους και η φωτογραφία του
20χρονου Μοχάμεντ αλ-Μπίμπι ο οποίος δήλωσε σε ανταποκριτή του BBC ότι ήταν αυτός που βρήκε τον Καντάφι στο λαγούμι στο κέντρο της Σύρτης. Ο συνταγματάρχης ικέτεψε «μην πυροβολείτε».
Ο 20χρονος μαχητής του Εθνικού Συμβουλίου επιδείκνυε εν μέσω πανηγυρισμών στους δημοσιογράφους ένα χρυσό πιστόλι που δηλώνει ότι πήρε από τον πρώην ηγέτη της Λιβύης -ο οποίος είχε επικηρυχθεί για 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η λιβυκή τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από στρατιώτες να περικυκλώνουν δύο μεγάλους αγωγούς αποχέτευσης κάτω από λεωφόρο, όπου φέρεται να κρυβόταν ο Καντάφι. Πάνω από το άνοιγμα των αγωγών ήταν γραμμένο με σπρέι «τιποτένιε Καντάφι» και «Ο Θεός είναι μεγάλος». Δίπλα βρισκόταν μία σορός, πιθανώς υποστηρικτή του συνταγματάρχη.

Το δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε φωτογραφίες του Μ.Καντάφι, τραυματισμένου, αλλά ζωντανού, μετά τη σύλληψή του. Σύμφωνα με το δίκτυο, οι φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά από λιβυκό τηλεοπτικό κανάλι.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, η σορός του Καντάφι έχει μεταφερθεί σε τέμενος στη Μιζουράτα.


Keywords
Τυχαία Θέματα
Tέλος, Νεκρός, Καντάφι,Telos, nekros, kantafi