Η Αγία Ιωάννα των σφαγείων-Aξίζει να το δεις

08:15 19/2/2013 - Πηγή: TVNea
Ο Αιμίλιος Χειλάκης μαζί με τη Βίκυ Βολιώτη πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση που "παγώνει το αίμα" των θεατών. Ζωντανεύουν επί σκηνής το κείμενο του Μπρεχτ και μας μεταφέρουν στο Σικάγο του κραχ (1929). Εκεί ο "βασιλιάς" του κρέατος, Μάουλερ επηρεάζει την αγορά για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του, ώσπου εμφανίζεται η Ιωάννα Νταρκ, που συμβολίζει την Ιωάννα της Λωραίνης. Ως εκπρόσωπος,
αρχικά, θρησκευτικής οργάνωσης υπερασπίζεται τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, που μαστίζονται από ανεργία, φτώχεια και βουλιάζουν στην ανέχεια και την εξαθλίωση. Θα καταφέρει η Ιωάννα να αλλάξει τον ρου της ιστορίας ή θα θυσιαστεί προσπαθώντας?
Το κείμενο αντιμετωπίζει το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης μέσα στη διαχρονικότητά του και το αναλύει εξετάζοντας τις αιτίες και τις συνέπειές του.
Πρόκειται για μία πολύ φροντισμένη παραγωγή, έναν εξαιρετικό θίασο, μία καλοδουλεμένη και εμπνευσμένη σκηνοθετική προσέγγιση από τον Νίκο Μαστοράκη.Η ζωντανή μουσική κόβει την ανάσα.
Ήδη η παράσταση έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό και δεν θα ήταν υπερβολή να τολμήσουμε να την κατατάξουμε ανάμεσα στις κορυφαίες παραστάσεις της χρονιάς.
_tyler durden
Keywords
Τυχαία Θέματα