Πιο σοβαρό το Star Channel?

18:16 19/4/2011 - Πηγή: TVNea
ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ? Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση για την στροφή του προγράμματος του Star. Πλειάδα ιστολογίων σε ανυπόγραφα και ενυπόγραφα άρθρα χαρακτηρίζουν ως αστειότητες την φήμη για στροφή του προγράμματος σε πιο σοβαρά θέματα και την υιοθέτηση ενός πιο σοβαρού προφίλ.
Το κανάλι που έκανε σημαία το «Την ώρα που όλοι μιλάνε για την οικονομική κρίση, εμείς ας μιλήσουμε για την Τζούλια Αλεξανδράτου»,
σκέφτεται, να σοβαρευτεί. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που αναρτήθηκε σε γνωστή σελίδα, από την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν αναμένονται σημαντικές ...
αλλαγές στην πρωινή, μεσημεριανή και απογευματινή ζώνη. Αφορμή είναι τα ιδιαίτερα απογοητευτικά εμπορικά νούμερα που συγκεντρώνουν φέτος  σχεδόν σύσσωμες οι εκπομπές και τα δελτία, πλην της πρωινής εκπομπής «Πρωινή Μελέτη» που διατηρεί τα υψηλά της ποσοστά.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως εκτός από μεταγραφές, το κανάλι θα επενδύσει στην ενημέρωση. Η αρχή έγινε τελευταία με την στροφή του δελτίου σε κοινωνικοπολιτικά θέματα. Το δελτίο μετά το αρνητικό ρεκόρ τηλεθέασης στο «εναλλακτικό» ξεκίνησε διαδικασία ανανέωσης στα μέσα του Μαρτίου (στο tvnea το γράψαμε εδώ), εντάσσοντας ακόμη και ενότητες για την άποψη των νέων σε πολιτικά θέματα. Στροφή που στην πιλοτική εβδομάδα έφερε τα χαμηλότερα νούμερα τηλεθέασης από το 2007 για το δελτίο του Star.
Όμως δεν είναι μόνο τα νούμερα. Όπως αναφέραμε ΠΡΩΤΟΙ στο tvnea το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι-ρεπόρτερς του Star είναι ένα σιωπηλό μποϊκοτάζ της τηλεοπτικής αγοράς. Μεγάλα και μικρά ονόματα της ελληνικής τηλεοπτικής βιομηχανίας (sic!) διστάζουν ή και αποφεύγουν να κάνουν δηλώσεις στο μικρόφωνο του Star. Ως αποτέλεσμα των ιδιαίτερα καυστικών σχολιασμών και του μοντάζ που από την μία έφεραν υψηλές αποδόσεις στο κανάλι παρελθοντικά, αλλά πλέον αποτελούν σοβαρό πρόβλημα. Η εγκυρότητα για το μποϊκοτάζ φάνηκε ξεκάθαρα στις πρόφατες κοσμικές εκδηλώσεις, όπου τα κανάλια ANT1, Mega, Alpha και Alter κατάφεραν να αποσπάσουν αποκλειστικές συνεντεύξεις από ηθοποιούς, παρουσιαστές και δημοσιογράφους, τροφοδοτώντας τα προγράμματα και gossip ενότητες προγραμμάτων τους για δύο και βάλε μέρες.

Όσο για τον τίτλο που επιλέξαμε να βάλουμε, η απάντηση είναι μάλλον: Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?
Keywords
Τυχαία Θέματα