11% αύξηση των εσόδων της Alphabet το 3Q 2023

Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google και του YouTube, σημείωσε αύξηση των εσόδων της κατά 11% το γ’ τρίμηνο, με το YouΤube να βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάπτυξης. Το streaming site απέφερε έσοδα ύψους 7,95 δισ. δολαρίων το γ’ τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 12,5% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

Τα συνολικά

διαφημιστικά έσοδα σε ολόκληρη την εταιρεία ήταν ανάλογα με την υπόλοιπη επιχείρηση σε ποσοστό 11%, ενώ τα έσοδα από το δίκτυο της Google ήταν ελαφρώς μειωμένα κατά 3% σε ετήσια βάση. Τα έσοδα από το Cloud, παρά την αύξηση κατά 22% σε ετήσια βάση και την ταλάντευση σε κέρδη σε σύγκριση με τις σημαντικές ζημίες πέρυσι, θεωρήθηκαν αδύναμο σημείο.

«Μετά από μια περίοδο ιστορικής μεταβλητότητας, μείναμε ικανοποιημένοι από την ετήσια αύξηση των εσόδων από τα Search και YouTube advertising κατά το τρίτο τρίμηνο», εξήγησε η Οικονομική Διευθύντρια, Ruth Porat. Επιπλέον, ναι μεν το ΑΙ είναι το big trend, ωστόσο, η «μάχη» στον χώρο του cloud computing αφορά ένα παιχνίδι B2B και όχι τους καταναλωτές. Αυτό φάνηκε ήδη τον Αύγουστο, με την προσπάθεια της Microsoft για ΑΙ, απευθυνόμενη στον καταναλωτή με βελτιωμένο Bing με ChatGPT να αποτυγχάνει να πάρει μερίδιο αγοράς από το Google search.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα