Affidea: Καμπάνια για την ασφάλεια στις διαγνωστικές εξετάσεις

Καμπάνια με θέμα την πρωτοβουλία Dose Excellence και την ασφάλεια στις διαγνωστικές εξετάσεις λανσάρει ο όμιλος Affidea. Η χρήση της αξονικής τομογραφίας έχει αυξηθεί σημαντικά παγκοσμίως και η συμβολή της στη συλλογική δόση ακτινοβολίας έχει αυξηθεί δραματικά.

Το Dose Excellence είναι μία αποκλειστική πρωτοβουλία του ομίλου Affidea με σκοπό τη βελτιστοποίηση της ασφάλειας των εξεταζόμενων. Στόχος του Dose Excellence είναι η πραγματοποίηση εξετάσεων αξονικής τομογραφίας με όσο το δυνατό χαμηλότερη δόση, διατηρώντας το καλύτερο διαγνωστικό αποτέλεσμα. Το

Dose Excellence εφαρμόζεται κατ’ αποκλειστικότητα από τον όμιλο Affidea, πανελλαδικά, και έχει αποσπάσει πολλαπλές βραβεύσεις από την ιατρική κοινότητα.

Ενδεικτικά, πρόσφατα βραβεύτηκε με πέντε αστέρια από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας (ESR). Συνοπτικά, η επιτυχία του προγράμματος βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: 1. Συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού, 2. Σύγχρονος εξοπλισμός τελευταίας γενιάς, 3. Συνεχής παρακολούθηση της απόδοσης του προγράμματος και σχεδιασμός δράσεων και διορθωτικών ενεργειών όπου αυτό απαιτείται, 4. Συνεργασία όλων των ειδικοτήτων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα