H Accenture σε περικοπές 19.000 θέσεων εργασίας

Η Accenture σχεδιάζει να περικόψει 19.000 θέσεις εργασίας ή το 2,5% του εργατικού δυναμικού της. Μάλιστα, μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις για τα έσοδα και τα κέρδη της, αποτελώντας το τελευταίο μεγαθήριο που περικόπτει τα έξοδά του στον απόηχο της ύφεσης των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών.

Η μείωση των θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους 18 μήνες, ανέφερε η Accenture σε σχετικό αρχείο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς,

την Πέμπτη. Η εταιρεία είχε αυξήσει το εργατικό δυναμικό της κατά 38.000 άτομα το οικονομικό έτος που έληξε τον Φεβρουάριο του 2023 για να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση στις υπηρεσίες της.

«Για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023, το attrition rate, εξαιρουμένων των απολύσεων, ήταν 12% από 18%, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Αξιολογούμε την οικειοθελή αποχώρηση, προσαρμόζουμε τα επίπεδα νέων προσλήψεων και χρησιμοποιούμε τις ακούσιες απολύσεις ως μέσο για να διατηρήσουμε την προσφορά δεξιοτήτων και πόρων σε ισορροπία με τις αλλαγές στη ζήτηση των πελατών», έγραψε η Accenture.

(Πηγή: Techcrunch.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα