Indie Awards 2023: Οδεύοντας προς το μέλλον με όραμα και πάθος για τη δημιουργικότητα

Σε κλίμα ευφορίας πραγματοποιήθηκε η τρίτη διοργάνωση των Indie Awards, τα οποία διοργανώνει η Boussias Events και είναι αποκλειστικά αφιερωμένα στα ανεξάρτητα agencies και τα εμπνευσμένα projects τους.

Π. Κουμπλής, Παρουσιαστής της βραδιάς

Η τελετή απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Απριλίου, στον φιλόξενο χώρο της αίθουσας Νέοι Φούρνοι, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, έφερε κοντά όλη την indie αγορά της επικοινωνίας. Τη βραδιά παρουσίασε ο Πέτρος Κουμπλής.

Τα Grand βραβεία της βραδιάς
Μεγάλοι

νικητές στα φετινά Indie Awards, αναδείχθηκαν τα εξής agencies:

Meteorites Creative Space, Indie Ad Agency of the Year.Leoussis a_, Indie Digital Agency of the Year.A | S Strategy Branding & Communication, Indie Design Agency of the Year.Vitamin Media, Indie Direct Agency of the Year.A | S Strategy Branding & Communication, Indie Media Agency of the Year.Socialdoo, Indie PR Agency of the Year.

Διακρίσεις ανά μέγεθος και Special awards
Σε σχέση με το μέγεθός τους, αναδείχθηκαν:

Η A | S Strategy Branding & Communication, Best Small Indie Agency of the Year Up to 10 Employees.Η Vitamin Media, Best Medium Indie Agency of the Year 11- 25 Employees.H Leoussis a_, Best Large Indie Agency of the Year 26+ Employees.Επιπλέον, απονεμήθηκαν και τα εξής Special βραβεία:Στη Vitamin Media ως Best Indie Regional Agency of the Year.Στη Meteorites Creative Space ως Best Indie Newcomer of the Year.Ελένη Καραμαλέγκου, Πρόεδρος Επιτροπής Αξιολόγησης

«Το ανεξάρτητο creative δυναμικό βρίσκει τον τρόπο»
Στην Προεδρία της Κριτικής Επιτροπής βρισκόταν η Ελένη Καραμαλέγκου, Group Social Media Director, Sky UK. Μαζί της, 24 ακόμη έμπειροι επαγγελματίες και στελέχη που εργάζονται εκτός Ελλάδας, από agencies, brands και πλατφόρμες, ένωσαν τις εμπειρίες τους για να φέρουν εις πέρας το έργο της αξιολόγησης. Η Ελένη Καραμαλέγκου δήλωσε τα εξής: «Η αναζήτηση καινοτόμων προτάσεων για μια νέα, φρέσκια προσέγγιση στην επικοινωνία πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα της δραστηριότητας κάθε ανεξάρτητης εταιρείας στον κλάδο της διαφήμισης. Με πολλή χαρά είδα στις φετινές υποψηφιότητες των Indie Awards τέτοιες προτάσεις. Φρέσκες και θαρραλέες. Και κάπως έτσι, αναπτερώνεται η πίστη πως το ανεξάρτητο δημιουργικό δυναμικό της Ελλάδας, βρίσκει πάντα τον τρόπο, ακόμη και στα δύσκολα. Συγχαρητήρια σε όλους».

Την κάλυψη επικοινωνιακών αναγκών των πελατών τους, την ανάδειξη της ομαδικής εργασίας, την καινοτομία, καθώς και την επιθυμία για εξέλιξη ανέφεραν ως μυστικά της επιτυχίας τους τα agencies που απέσπασαν τους of the Year τίτλους στα φετινά Indie Awards.

Χρήστος Παπαβασιλείου, Founder & Head of Creative, Meteorites Creative Space

Indie Ad Agency Of The Year | Best Indie Newcomer Of The Year
Meteorites Creative Space
«Η δημιουργικότητα δίνει ουσιαστικές λύσεις στις ανάγκες των brands»
«Ως πρωτοεμφανιζόμενο και independent agency, είναι πραγματικά μεγάλη μας τιμή να κατακτούμε μια τέτοια διάκριση και να μοιραζόμαστε τη στιγμή αυτή με τόσο άξιους επαγγελματίες από τον χώρο της διαφήμισης. Η χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη δημιουργικότητα, πρόκληση και εξαιρετική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα – και η ανάδειξη της προσπάθειάς μας στα Indie Awards είναι ένα ακόμη σημάδι για την ομάδα μας, η οποία συνεχίζει να κοιτάει ψηλά, βλέποντας τον πελάτη ως συνεργάτη και τη δημιουργικότητα ως μέσο που μπορεί να δώσει ουσιαστικές λύσεις στις επικοινωνιακές ανάγκες των brands».

Ολίβια Κεφάλα, General Manager, Leoussis a_

Indie Digital Agency Of The Year | Best Large Indie Agency Of The Year +26 Employees
Leoussis a_
«Βραβευτήκαν οι φρέσκες ιδέες και το πάθος της ομάδας»
«Όλοι εμείς, στη Leoussis a_, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα 16 βραβεία και τις δύο τιμητικές διακρίσεις -Indie Digital Agency of the Year και Best Large Indie Agency of the Year- τις οποίες λάβαμε στην τρίτη διοργάνωση των Indie Awards 2023. Οι καμπάνιες που δημιουργήσαμε για τον ΣΚΕΠ, “Inclusion… Αυτό είναι το φυσιολογικό!”, τη WWF Hellas, “Save the planet with the power of food!”, την Dixons, “Κ-mers, Here To Play Powered by Kotsovolos – Season 3”, τη La Mia Stevia, “Καμία σαν τη Λαμία” και την Coca-Cola “Xmas Activation”, τιμήθηκαν με επτά Χρυσά, τέσσερα Αργυρά και πέντε Χάλκινα βραβεία, επιβραβεύοντας τις φρέσκες ιδέες και τη γεμάτη πάθος δουλειά της ομάδας μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι να δουλεύουμε για πελάτες που μας εμπιστεύονται και μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε τόσο δημιουργικά και δυνατά projects μαζί τους. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν, αναδεικνύοντας και φέτος τόσες ξεχωριστές δράσεις».

Αντωνία Σκαράκη, Founder & CEO, A | S Strategy, Branding & Communication

Indie Design Agency Of The Year | Indie Media Agency Of The Year | Best Small Indie Agency Of The Year Up To 10 Employees
A | S Strategy Branding & Communication
«Είμαστε περήφανοι, ευγνώμονες, ανικανοποίητοι, επίμονοι»
«Το να πω απλά ότι είμαστε περήφανοι για τις σημαντικές αυτές διακρίσεις, μου φαίνεται λίγο. Φυσικά και είμαστε περήφανοι, αλλά είμαστε και ευγνώμονες. Προς τους πελάτες μας που εμπιστεύονται τις ιδέες μας, όσο ρηξικέλευθες και αν είναι. Επίσης, είμαστε χαρούμενοι. Που η δουλειά μας αναγνωρίζεται, που κατακτάμε τους στόχους μας, αυξάνουμε την αποτελεσματικότητά μας και που δημιουργούμε δυνατά brands. Είμαστε και ανικανοποίητοι. Γιατί θέλουμε, κάθε χρονιά, να πηγαίνουμε ακόμη ψηλότερα, αφήνοντας αυτό το εμμονικό μας πάθος για το απρόσμενο να μας καθοδηγεί. Μερικές φορές ενάντια και στη λογική. Ακόμη, είμαστε επίμονοι. Δεν το βάζουμε κάτω, όποιες και αν είναι οι συνθήκες. Το ψάχνουμε, το αναλύουμε και το ανασυνθέτουμε. Δημιουργώντας νέες οπτικές, διαφορετικές φόρμες, άλλη φιλοσοφία».

Ελένη Σουράνη, Founding Managing Partner, Socialdoo

Indie Pr Agency Of The Year
Socialdoo
«Τεχνογνωσία και ενσυναίσθηση στο δικό μας big bang»
«Η θεωρία intellemo, το δικό μας big bang στον κόσμο του PR, είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε την επικοινωνία. Πρόκειται για ένα νέο, δικό μας, σύμπαν επικοινωνίας, όπου η υψηλή τεχνογνωσία και το deep learning συντονίζονται με την ενσυναίσθηση και το deep understanding, τόσο των συνεργατών μας, όσο και του κοινού που απευθυνόμαστε. Η intellemo θεωρία γίνεται, καθημερινά, πράξη στη Socialdoo και διδάσκεται πλέον σε ανώτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Προσφάτως, επιβραβεύτηκε στα PR Awards και στα Indie Awards. Ευχαριστούμε θερμά τόσο για τις σημαντικές διακρίσεις των projects μας, όσο και για την υψηλή διάκριση του Indie PR Agency of the Year στα Indie Awards. Τα βραβεία ανήκουν τόσο στους ανθρώπους μας, όσο και στους partners μας, που χωρίς αυτούς, εμείς δεν θα είχαμε πεδίο δράσης».

Βαγγέλης Ντάμπος: Commercial Director – Partner, Vitamin Media

Indie Direct Agency Of The Year | Best Medium Indie Agency Of The Year 11- 25 Employees | Best Indie Regional Agency Of The Year
Vitamin Media
«Είναι στο DNA μας να εξελισσόμαστε»
«Φέτος για τη Vitamin τρίτωσε το καλό, με τις τρεις κορυφαίες διακρίσεις και, ακόμα πιο σημαντικό, την ανάδειξή της, ως το καλύτερο ανεξάρτητο agency της χρονιάς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι κάτι υπέροχο αυτό που μας συμβαίνει, γιατί νιώθουμε τα πάντα επί τρία: ικανοποίηση, υπερηφάνεια, αυτοπεποίθηση αλλά και δίψα να συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή δημιουργίας και εκτέλεσης αξιόλογων projects. Μην ξεχνάμε, όλα αυτά τα χρόνια, τις δυσκολίες που έχει βιώσει η αγορά με τον Covid-19, την ενεργειακή κρίση και την αύξηση του πληθωρισμού, τα οποία σαφώς επηρεάζουν κάθε διαφημιστικό πλάνο. Είναι στο DNA μας, κάθε ημέρα που περνάει, να κάνουμε τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά και να εξελισσόμαστε, και υποσχόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ. Τέλος, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και σε όλους όσοι διακριθήκαν στον θεσμό αυτόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα