Social Hackathon από τη Lidl Ελλάς

Μετά από δύο δράσεις ανοιχτής καινοτομίας, η Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης προχωρούν στην έναρξη του τρίτου μαραθωνίου ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών.

Το Social Hackathon θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Μαΐου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Crowdpolicy. Αυτήν τη φορά στόχος του μαραθωνίου καινοτομίας Social Hackathon είναι η ενεργοποίηση φορέων και επιχειρήσεων,

αλλά και του συνόλου της κοινωνίας για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών για την κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες για την κατάθεση ιδεών είναι η υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων και οικονομιών, η κοινωνική καινοτομία, η προάσπιση της υγείας, η βιωσιμότητα και το δίκαιο επιχειρείν, ο διάλογος και η ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Οι ομάδες και οι λύσεις που θα διακριθούν θα υποστηριχθούν επί πέντε μήνες για την ανάπτυξη της λύσης τους σε παραγωγική εφαρμογή, ενώ τον Δεκέμβριο θα ανακοινωθεί η νικήτρια ιδέα στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα