To «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα» στις Κυκλάδες

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχετικά με την αλόγιστη απόρριψη των αποτσίγαρων, «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα», το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή της Ραφήνας, επεκτείνεται και στη νησιωτική Ελλάδα και, συγκεκριμένα, στη Νάξο.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέργεια της Aegean Rebreath και της BAT Hellas, ενώ η εφαρμογή της στις Κυκλάδες πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του

Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η εφαρμογή του προγράμματος στη Ραφήνα συνέβαλε στη μείωση κατά 62% εντός 6 μηνών στον αριθμό των αποτσίγαρων που βρέθηκαν στο έδαφος της περιοχής μέσω της χρήσης υψηλής τεχνολογίας με δορυφορικά συστήματα και αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BAT Hellas, Vitalii Kochenko, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το πρόγραμμα “Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα”, καθώς αποτελεί έμπρακτο παράδειγμα βιωσιμότητας, αφού έχει καταφέρει με την εφαρμογή του να δημιουργήσει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και, ταυτόχρονα, με αυτόν τον τρόπο, να συμβάλλει στο όραμα της ΒΑΤ Hellas για ένα καλύτερο αύριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα