VALUE: «Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων που ξεκίνησε με ένα μονάχα βήμα»

Την ιστορία της VALUE, τη φιλοσοφία και προσέγγισή της, τους στόχους και τις αξίες της, μας περιγράφουν οι Ιωάννα Ιώ Αναστασάκη, Co-Founder & Digital Marketing Strategist, Κωνσταντίνος Κωτσιγιάννης, Co-Founder & Digital Marketing Director, και Αντωνία Φατσέα, Business Development & Operations Manager της VALUE.

MW: Ας πιάσουμε το «νήμα» της VALUE από την αρχή. Πώς θα τη συστήνατε σε κάποιον που δεν την γνωρίζει;

Ιωάννα Ιώ Αναστασάκη: Η σπίθα

ξεκίνησε το 2018, όταν ο Κωνσταντίνος Κωτσιγιάννης και εγώ, οι δύο συνιδρυτές, οραματίστηκαν τη δημιουργία της VALUE. Σκοπός μας ήταν να φέρουμε στην ελληνική αγορά στρατηγικές που βοηθούν τις εταιρείες να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες διαθέσιμες πρακτικές. Ενώσαμε το κοινό όραμα κάτω από τις κοινές αξίες για συνεργασία, δημιουργικότητα και πελατοκεντρικότητα. Τα πρώτα projects άφησαν το στίγμα τους, δείχνοντας τον δρόμο για τα επόμενα και φέρνοντας σημαντικά αποτελέσματα!

Η φωτιά άρχισε να φουντώνει και η ομάδα να μεγαλώνει! Εντάξαμε ταλαντούχους ανθρώπους με διαφορετικές δεξιότητες, αλλά κοινό πάθος για την καινοτομία και με τη βοήθειά τους αναπτύξαμε περισσότερες υπηρεσίες, από predictive imaging και chatbots μέχρι marketing activations σε AR, παντρεύοντας πάντα αρμονικά τις νέες τεχνολογίες με τους στόχους του marketing & sales. Aναπτύξαμε μια ολοκληρωμένη omnichannel προσέγγιση, διασφαλίζοντας συνέπεια στην επικοινωνία των brands σε όλα τα σημεία επαφής.

Σήμερα, η VALUE λάμπει και συνεχίζουμε να καινοτομούμε και να εξερευνούμε τις νέες εξελίξεις φέρνοντας αξία στους πελάτες μας και χτίζοντας ένα περιβάλλον που προσελκύει και διατηρεί τα ταλέντα. Δεν βλέπουμε αυτό που έχουμε δημιουργήσει μέσα από στενά όρια του όρου «εταιρεία». Στην VALUE είμαστε μία κοινότητα που συνεχίζει να μεγαλώνει, να μαθαίνει και να καινοτομεί, διατηρώντας αμείωτες τις αξίες μας, όντας έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και τις ευκαιρίες που μας περιμένουν.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρετε; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τομέας στον οποίο εξειδικεύεστε;

Ι.Α.: Η προσέγγισή μας είναι 360°, οπότε καλύπτουμε όλο το φάσμα των ενεργειών με εστίαση στο digital όπου κυρίως βρίσκεται η προσοχή των χρηστών. Ξεκινάμε με ανάλυση της αγοράς στο ψηφιακό τοπίο, δημιουργία στρατηγικής, δημιουργία εταιρικής ταυτότητας και στρατηγική επικοινωνίας και προχωράμε σε UX/CX, web development, content production και performance advertising.

Πάντα φροντίζουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα προτείνουμε νέες τεχνολογίες από AI chatbot, predictive imaging & UX/CX, αλλά και marketing activations σε AR με σκοπό να πετύχουμε τους στόχους του marketing & sales. Γενικότερα, παντρεύουμε το concept με τις νέες τεχνολογίες που μπορούν να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους.

Φυσικά, η εμπειρία και η καινοτομία δεν είναι τα πάντα! Είναι επίσης σημαντικό να υπάρχει ένα ισχυρό track record επιτυχίας το οποίο διαπιστώνεται τόσο μέσα από τα εξαιρετικά αποτελέσματα και τις διακρίσεις μας σε βραβεύσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και μέσα από τις πολυετής, σταθερές συνεργασίες μας όλα αυτά τα χρόνια.

Συνεργαζόμαστε με εταιρείες τόσο στο B2C όσο και στον B2B κλάδο. Μερικοί τομείς που ξεχωρίζουν είναι των Τροφίμων, του Τουρισμού, της Υγείας σε επίπεδο φαρμακευτικού, κλινικού και ιατρικού marketing αλλά και της Τεχνολογίας.

Πώς θα περιγράφατε την πορεία της VALUE, από την ίδρυσή της έως σήμερα;

Ι.Α.: Θα παραφράσω τον Lao Tzu λέγοντας ότι η VALUE είναι το ταξίδι των χιλίων μιλίων που ξεκίνησε με ένα μονάχα βήμα. Ανεβαίνουμε επίπεδα συνεχώς, τόσο ατομικά, όσο και σαν ομάδα. Με την ίδια φιλοσοφία συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας. Η εξέλιξη είναι συνεχής, οι τεχνολογίες αλλάζουν με εκθετικό ρυθμό και εμείς θα είμαστε εδώ για να τις μετατρέπουμε σε εφαρμόσιμες στρατηγικές!

Τι θα ξεχωρίζατε ως milestone(s) της ιστορίας της εταιρείας;

Κωνσταντίνος Κωτσιγιάννης: Η VALUE έχει μια πλούσια ιστορία γεμάτη με ορόσημα που σηματοδότησαν την ανάπτυξη και την επιτυχία της. Ακολουθούν μερικά από τα πιο σημαντικά:

2018: Ίδρυση της VALUE, από τον Κωνσταντίνο Κωτσιγιάννη και την Ιωάννα Αναστασάκη, με όραμα να προσφέρει καινοτόμες λύσεις marketing στους πελάτες της.2019: Η VALUE λανσάρει την πρώτη της πλατφόρμα marketing automation, θέτοντας τα θεμέλια για την ηγετική της θέση στον κλάδο.2020: Η VALUE δημιουργεί εσωτερικά τμήματα στο Website Development και στο UI/UX, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της.2021: Η VALUE λανσάρει μια νέα μεθοδολογία Social Listening & Sentiment Analysis, μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για αποτελεσματική έρευνα τόσο του ανταγωνισμού όσο και της ίδιας της κατεύθυνσής της.2022: Η VALUE αναγνωρίζεται ως μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κλάδο κατακτώντας χρυσό βραβείο στα UX|CX Awards by Boussias.2023: Η VALUE επεκτείνεται σε νέες αγορές, διανύοντας μια πορεία διεθνοποίησης και ανάπτυξης.2024: Η VALUE γιορτάζει 7 χρόνια επιτυχημένης πορείας, όντας μια από τις κορυφαίες εταιρείες marketing στην Ελλάδα.

Εκτός από τα ορόσημα που αναφέρθηκαν, η VALUE έχει υλοποιήσει μια σειρά από επιτυχημένες στρατηγικές συνεργασίες, έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις, και έχει διατηρήσει μια σταθερή πορεία ανάπτυξης και εξέλιξης. Η VALUE διακρίνεται για:

Την εστίασή της στην καινοτομία και την τεχνολογία.Την αφοσίωσή της στην εξυπηρέτηση των πελατών.Την κουλτούρα της που βασίζεται στην ομαδικότητα και την αξιοκρατία.Η VALUE συνεχίζει να γράφει ιστορία στον κλάδο του marketing, θέτοντας πάντα νέους στόχους και υλοποιώντας καινοτόμες λύσεις.

Στις αρχές του 2023 προχωρήσατε σε ολικό rebranding. Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο γι’ αυτό;

Κ.Κ.: Στις αρχές του 2023, η VALUE ολοκλήρωσε ένα ολικό rebranding, υιοθετώντας μια νέα οπτική ταυτότητα, ανανεωμένο ιστότοπο και εξελιγμένη στρατηγική επικοινωνίας. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία, η οποία εστιάζει στην ενίσχυση της ψηφιακής παρουσίας της, στην ανάδειξη της αξίας που προσφέρει στους πελάτες της και στην εδραίωση της θέσης της ως ηγέτιδα δύναμη στον τομέα του value-based marketing.

Η ανανέωση της VALUE πηγάζει από τρεις βασικές πηγές έμπνευσης:

Εστίαση στον Πελάτη: Το rebranding αντανακλά την αφοσίωση της VALUE στην παροχή εξατομικευμένων λύσεων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με στόχο την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων των πελατών της.Καινοτομία: Η VALUE υιοθετεί μια δυναμική και καινοτόμα προσέγγιση, όντας στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον τομέα του marketing.Αξιοπιστία: Η εταιρεία χτίζει πάνω στην πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία της, διατηρώντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας και ηθικής.

Γυρνώντας στο σήμερα, ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2024 ή και πιο μακροπρόθεσμα;

Κ.Κ.: Ως VALUE, θέτουμε φιλόδοξους στόχους για το 2024 και το μέλλον, με σκοπό να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στον κλάδο και να προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία στους πελάτες μας.

Στόχος μας για το 2024 είναι η αύξηση του μεριδίου αγοράς μας σε όλα τα κανάλια, με έμφαση στην ψηφιακή αγορά. Θέλουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε νέες αγορές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και να αναπτύξουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών μας. Επενδύουμε στην ψηφιακή μας στρατηγική για να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια ολοκληρωμένη και εύχρηστη εμπειρία, ενώ παράλληλα προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών και να αυξήσουμε την ικανοποίησή τους.

Για το μέλλον, οραματιζόμαστε να γίνουμε η ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο μας, να δημιουργήσουμε ένα αειφόρο επιχειρηματικό μοντέλο και να ηγηθούμε της ψηφιακής μεταμόρφωσης του κλάδου. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια μοναδική εμπειρία και να συμβάλλουμε στην κοινωνία, όντας μια εταιρεία που προσφέρει αξία και συμβάλλει στην ανάπτυξη.

Για να επιτύχουμε τους στόχους μας, στηριζόμαστε σε μια σειρά από βασικές αξίες:

Εστίαση στον πελάτη: Πάντα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας είναι οι ανάγκες και οι επιθυμίες των πελατών μας.Καινοτομία: Συνεχής αναζήτηση νέων ιδεών και λύσεων για να βελτιώνουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.Αριστεία: Δέσμευση για την υψηλότερη ποιότητα σε όλα όσα κάνουμε.Ομαδικότητα: Συνεργασία και ομαδικό πνεύμα για την επίτευξη κοινών στόχων.Ειλικρίνεια και διαφάνεια: Ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία με τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας.Πιστεύουμε ότι με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και συνεχή προσπάθεια, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να διαμορφώσουμε ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον για τη VALUE.

Διαθέτετε ένα πλούσιο portfolio συνεργασιών. Από την εμπειρία σας, υπάρχει κάποιο… μυστικό για την αγαστή συνεργασία agency-πελάτη;

Αντωνία Φατσέα: Βάσει της εμπειρίας μας από ένα πλούσιο portfolio συνεργασιών, θα λέγαμε ότι η άριστη συνεργασία agency-πελάτη στηρίζεται σε 5 βασικούς πυλώνες:

Ειλικρινής και ανοιχτή επικοινωνία:
-Συχνές και ειλικρινείς συζητήσεις για την καλλιέργεια βαθιάς κατανόησης των αναγκών του brand.
-Διαφάνεια στις ενέργειες και τα μετρήσιμα αποτελέσματα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Κοινός στόχος και στρατηγική:
-Σαφώς καθορισμένη στρατηγική με οριοθετημένους στόχους για ομαλή εξέλιξη της συνεργασίας.
-Ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες για την εξασφάλιση αποτελεσματικότητας.Αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός:
-Αναγνώριση της αξίας και της εμπειρίας και των δύο πλευρών.
-Κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού για την ομαλή επικοινωνία και συνεργασία.Κοινή δέσμευση στην αριστεία:
-Συνεχής προσπάθεια για υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και μετρήσιμα αποτελέσματα.
-Αστείρευτη δίψα για εξέλιξη και βελτίωση προς όφελος του brand.Αγάπη για το project:
-Κοινό πάθος και ενθουσιασμός για την υλοποίηση του project.
-Ομαδικό πνεύμα και αφοσίωση για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Συνοψίζοντας: Η άριστη συνεργασία agency-πελάτη δεν είναι τυχαία, αλλά χτίζεται με ειλικρίνεια, στρατηγική σκέψη, ευελιξία, κοινές αξίες και αγάπη για το project. Μέσα από αυτή τη δυναμική σχέση, brands ανθίζουν και αγγίζουν νέες κορυφές.

Ας έρθουμε και στο ανθρώπινο δυναμικό της VALUE. Κατά πόσο επενδύετε σε αυτό; Ποιος ο ρόλος του στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας;

Α.Φ.: Στην VALUE, η αξία του ανθρώπινου δυναμικού μας είναι αδιαμφισβήτητη. Κάθε μέλος της ομάδας μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας της VALUE, χτίζοντας μαζί, ένα μέλλον γεμάτο δυναμισμό και επιτυχία.

Γι’ αυτό, η ανάπτυξη και η ευημερία τους αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα. Επενδύουμε στην εκπαίδευση και την κατάρτισή τους, φροντίζοντας να διαθέτουν τα απαραίτητα εφόδια για να εξελιχθούν και να ακμάσουν.

Πιστεύουμε στη δύναμη της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Δημιουργούμε ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης και ανοιχτού διαλόγου, όπου οι ιδέες και οι προτάσεις όλων λαμβάνονται υπόψη.

Ενθαρρύνουμε την καινοτομία, την πρωτοβουλία και την υιοθέτηση νέων οπτικών. Κάθε μέλος της ομάδας μας έχει τη δυνατότητα να αφήσει το στίγμα του και να συμβάλει στην υλοποίηση των κοινών μας στόχων.

Στην VALUE, χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης. Αναγνωρίζουμε την αξία της ατομικής προσπάθειας και προσφέρουμε στους εργαζομένους μας τα εργαλεία και την υποστήριξη που χρειάζονται για να χτίσουν ισχυρές σχέσεις με τους πελάτες.

Γιατί η VALUE δεν είναι απλά μια εταιρεία. Είναι μια ομάδα ανθρώπων με όραμα, πάθος και αφοσίωση. Μια ομάδα που ονειρεύεται, δημιουργεί και εξελίσσεται μαζί.

Συμπληρώστε τη φράση:  «Η βασικότερη ευχή μου  για τη VALUE είναι…»

Α.Φ.: Η βασικότερη ευχή μου για τη VALUE είναι να συνεχίσει να χαράζει μια ανοδική πορεία, διατηρώντας ακέραιες τις αξίες που την καθιστούν ξεχωριστή.
Οραματίζομαι μια VALUE που:

Εξελίσσεται διαρκώς: Να υιοθετεί νέες τάσεις, να διευρύνει τους ορίζοντές της και να αγγίζει νέες κορυφές.Διατηρεί την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά της: Να προσφέρει άψογες υπηρεσίες και προϊόντα, χτίζοντας ειλικρινή και μακροχρόνια σχέσεις με τους πελάτες της.Ηγείται με καινοτομία: Να παραμένει πρωτοπόρος στον κλάδο της, υιοθετώντας καινοτόμες λύσεις και θέτοντας νέα πρότυπα.Ενδυναμώνει το ανθρώπινο δυναμικό της: Να επενδύει στην ανάπτυξη και την ευημερία των εργαζομένων της, προσφέροντας ευκαιρίες εξέλιξης και καλλιέργειας.Ασκεί θετική επιρροή: Να ηγείται με ηθική και κοινωνική ευθύνη, αφήνοντας το δικό της θετικό αποτύπωμα στον κόσμο.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η VALUE, με την ονειρική ομάδα και τον αστείρευτο δυναμισμό της, μπορεί να αγγίξει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Keywords
ταξιδι, ξεκινησε, business, σπιθα, εταιρεία, web, performance, track, ελλαδα, νέα, αφοσίωση, ειλικρίνεια, project, επιρροή, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, αξια, Καλή Χρονιά, κοινωνικος τουρισμος, φωτια, κοινωνια, αποτελεσματα, υιοθετηση, επιθυμιες, βημα, δουλεια, εργαλεια, ηθικη, οριζοντες, αγαπη, αγορα, αυξηση, αμοιβαια, απλα, αφοσίωση, βοηθεια, βρισκεται, δυναμη, δυνατοτητα, διψα, δυναμικο, ειλικρίνεια, ειλικρινης, υπαρχει, εκπαιδευση, εκτιμηση, ενθουσιασμος, εξελιξη, εξυπηρετηση, επικοινωνια, επιρροή, εποχη, επιτυχια, ερευνα, εστιαση, εταιρεία, ευημερια, ευθυνη, τεχνολογια, ιδεες, ιδια, ιδρυση, υπηρεσιες, θετικο, ιωαννα, κινηση, κλιμα, μυστικο, ομαδα, παντα, οντας, ορια, οραμα, οφελος, παθος, περιβαλλον, ποιοτητα, σεβασμος, σειρα, στιγμα, ταυτοτητα, υλοποιηση, υψηλη, ψηφιακη, ψηφιακο, κωνσταντινος, αγορες, business, ειλικρινεις, εμφαση, web, project, κομματι, πηγες, track, υγειας, performance
Τυχαία Θέματα