Vodafone: Αποτροπή εκπομπών που ισοδυναμούν με 153.000 τόνους CO2

Μέσα από «έξυπνες» τεχνολογίες και χρήση ΑΠΕ, η Vodafone στην Ελλάδα πέτυχε την αποτροπή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που ισοδυναμούν με 153.000 τόνους CO2, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί η εταιρεία.

Μεταξύ άλλων, η Vodafone

έχει καταφέρει, από τον Απρίλιο του 2021, να καλύπτει το 100% των αναγκών της από ΑΠΕ στο δίκτυο κορμού, τα data center της, καθώς και στα δίκτυα κινητής και σταθερής, στα ιδιόκτητα σημεία λιανικής πώλησης και στα κτίρια γραφείων της. Παράλληλα, πέτυχε πέρυσι μείωση της κατανάλωσης ρεύματος κατά 10% στην αλυσίδα καταστημάτων.

Η εταιρεία στην Ελλάδα δημιούργησε τον μεγαλύτερο εταιρικό στόλο ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, με τον οποίο ξεκίνησε την αντικατάσταση συμβατικών αυτοκινήτων, πετυχαίνοντας τη μείωση της κατανάλωσης ντίζελ κατά 15%.

Το περασμένο έτος, χάρη στη διείσδυση των υπηρεσιών Internet of Thigs διεθνώς, οι πελάτες του ομίλου κατάφεραν να αποτρέψουν την εκπομπή 15 εκατ. τόνων ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα. Τέλος, η Vodafone και το WWF ανακοίνωσαν παγκόσμια συνεργασία για την εξάλειψη των ηλεκτρονικών αποβλήτων και την ενθάρρυνση της κυκλικής οικονομίας για τα κινητά τηλέφωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα