Αναστασία Μανιατοπούλου, Καφεκοπτεία Λουμίδη: Το πρόσωπο της ανανεωμένης εικόνας των Καφεκοπτείων Λουμίδη

Η Αναστασία Μανιατοπούλου, Γενική Διευθύντρια στα Καφεκοπτεία Λουμίδη, μοιράζεται περισσότερα σχετικά με την ανανεωμένη εικόνα της εταιρείας, για το νέο retail concept της, καθώς και το νέο λανσάρισμα espresso για επαγγελματίες με την ονομασία LEGIT.

MW: Από το 1920 μέχρι σήμερα, πώς παραμένετε σύγχρονοι;

Αναστασία Μανιατοπούλου: Για να παραμείνει σύγχρονο ένα ιστορικό brand πρέπει να αφουγκράζεται τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του καταναλωτή, να παρατηρεί

τις συνθήκες της αγοράς και της κοινωνίας και ανάλογα να εξελίσσεται. Αυτό ακριβώς κάνουμε εδώ και 103 χρόνια καθώς η ικανοποίηση του πελάτη αποτελεί βασική επιδίωξη μας.

Τι ρόλο έχει η καινοτομία στη στρατηγική σας;

Δίνουμε έμφαση στην καινοτομία επενδύοντας στην τεχνολογική αναβάθμιση της μονάδας παραγωγής μας και στην έρευνα (R&D) για νέες μεθόδους επεξεργασίας της πρώτης ύλης. Αυτά συμβάλλουν στη δημιουργία σύγχρονων προϊόντων όπως espresso υψηλής ποιότητας, speciality καφέδες, ready-to-drink cold brew και κάψουλες espresso. Παράλληλα επενδύουμε και στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών που αναβαθμίζουν την εμπειρία των πελατών (e-shop & νέο retail concept με Coffee Tasting Point και Take Away).

Mιλήστε μας για το Coffee Brew Bar στην Ομόνοια και το νέο κατάστημα στο Mediterranean Cosmos.

Η προσθήκη του Coffee Brew Bar σε ένα από τα πιο high traffic πεζοδρόμια της Αθήνας είναι μια στρατηγική κίνηση. Το κατάστημα της Ομόνοιας προσφέρει πλέον ένα ολοκληρωμένο customer experience που συνδυάζει shopping & pleasure «σερβίροντας» καφέ, ποιότητα και γνώση. Στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουμε μία μικρογραφία του νέου retail concept με νέα εταιρική ταυτότητα. Εκεί ξεχωρίζει η υπηρεσία γευστικής δοκιμής στο Coffee Tasting Point όπου οι επισκέπτες με τη βοήθεια των experts μας ανακαλύπτουν καφέδες που ταιριάζουν στις γευστικές προτιμήσεις τους. Και τα δύο projects στοχεύουν στην βιωματική εμπειρία του επισκέπτη και την ενδυνάμωση της σχέσης του με το brand.

Πρόσφατα παρουσιάσατε το νέο espresso brand LEGIT. Πείτε μας περισσότερα γι’ αυτό.

Η δημιουργία του espresso LEGIT στηρίζεται στην προσεκτική επιλογή των κόκκων καφέ κορυφαίας ποιότητας, την επεξεργασία τους με αγάπη και σεβασμό, το προσεκτικό καβούρδισμά τους και στην υποστήριξη των επαγγελματιών HO.RE.CA. με παροχές και υπηρεσίες υψηλής αξίας (state of the art εξοπλισμό, barista training, F&B consulting, 24/7 after sales support). Περιλαμβάνει τρία χαρμάνια espresso βασισμένα στις απαιτήσεις του σύγχρονου Έλληνα καταναλωτή και speciality single origin espresso που εναλλάσσεται 4 φορές τον χρόνο ανάλογα με την περίοδο συγκομιδής κάθε χώρας (harvest cycle project). Το brand name LEGIT προέρχεται από τη λέξη legitimate και σημαίνει μεταφορικά «σωστός, καλός, αυθεντικός, τίμιος» όπως ακριβώς είναι ο καφές μας! Αυθεντικός, πραγματικά καλός καφές από ένα αυθεντικό coffee roaster με εμπειρία 103 ετών.

Πώς εξελίσσεται ο κλάδος του καφέ και τι να αναμένουμε από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη;

Ο κλάδος του καφέ χαρακτηρίζεται από συνεχείς εξελίξεις. Ορισμένες σχετίζονται με το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την προέλευση, την ποιότητα και τις μεθόδους παρασκευής του καφέ ενώ άλλες με το zero waste και την αειφόρο παραγωγή. Τα μελλοντικά μας σχέδια περιλαμβάνουν στρατηγικές επενδύσεις στα δύο μεγάλα κανάλια πωλήσεων (Λιανική & Χονδρική). Στόχος μας στο Retail είναι η αναβάθμιση και διεύρυνση της εμπειρίας των επισκεπτών μας, ενώ στη χονδρική προτεραιότητά μας αποτελεί η δυναμική διείσδυση στην αγορά του HO.RE.CA. με προϊόντα espresso και παροχές υψηλής αξίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα