Ένας στους 4 επικεφαλής PR αρνείται να χρησιμοποιήσει εργαλεία ΑΙ

Ένας στου τέσσερις επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων δηλώνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, σύμφωνα με το τελευταίο ICCO & PRCA Confidence Tracker, που δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου.

CEOs, Διευθυντές και Επικεφαλής Τμημάτων από τις πέντε ηπείρους συμμετείχαν στην τελευταία τριμηνιαία έκθεση, η οποία αξιολογεί την εμπιστοσύνη της αγοράς στις Δημόσιες Σχέσεις σε όλον τον κόσμο. Η μελέτη ακολουθεί την πρόσφατη αύξηση του ενδιαφέροντος για την τεχνητή νοημοσύνη στο πλαίσιο του PR.

Παρά

το ενδιαφέρον αυτό, η πλειονότητα των επικεφαλής φαίνεται να καθυστερεί να κατανοήσει τις δυνατότητες της ΤΝ, με περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες να παραδέχονται ότι δεν χρησιμοποίησαν ποτέ την τεχνολογία αυτή.

Η έκθεση – που συντάχθηκε από την Question & Retain – αποκαλύπτει και αυξανόμενα επίπεδα εμπιστοσύνης μεταξύ των κορυφαίων στελεχών στον χώρο των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας παρά το τρέχον οικονομικό κλίμα. Η έρευνα δείχνει ότι το 85% των ερωτηθέντων είναι «πολύ σίγουροι» ή «αρκετά σίγουροι» για το μέλλον του οργανισμού τους – σημειώνοντας αύξηση οκτώ ποσοστιαίων μονάδων από το τελευταίο Confidence Tracker τον Νοέμβριο 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένας στους 4 επικεφαλής PR αρνείται να χρησιμοποιήσει εργαλεία ΑΙ,