Επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ από την Curity Pharma

Μια διεθνή επένδυση με βάση την Ελλάδα, στη Λάρισα, εγκαινίασε την Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Curity Pharma, η οποία θέτει, όπως επισημαίνει, ως στόχο τη μετατροπή της Ελλάδας σε κέντρο έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης για όλη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της περιφέρειας, της τοπικής

αυτοδιοίκησης και φορείς της φαρμακευτικής βιομηχανίας και δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν στην α΄ φάση του έργου θερμοκηπιακή μονάδα 5.000τμ, η οποία εξασφαλίζει την ελεγχόμενη έκθεση των φυτών σε φυσικό φως και αέρα.

Η παραγωγική μονάδα έκτασης 1.800τμ χωρίζεται σε δύο κεντρικές γραμμές παραγωγής, και έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα της Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής (GMP). Η φαρμακοβιομηχανία θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της με την παραγωγή οκτώ διαφορετικών προϊόντων, τα οποία θα επιτρέψουν στους γιατρούς να συνταγογραφήσουν το κατάλληλο σκεύασμα με βάση τις άμεσες, αλλά και μακροπρόθεσμες ανάγκες των ασθενών και σχεδιάζει να αναπτύξει και νέες φαρμακοτεχνικές μορφές κάνναβης.

Η δραστηριότητα της εταιρείας στη Λάρισα δημιουργεί περισσότερες από 60 νέες θέσεις εργασίας υψηλών αποδοχών, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα