Aναδεικνύoντας τις καινοτόμες επιχειρήσεις που προσφέρουν φροντίδα στα κατοικίδια ζώα

Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής των φετινών Pet Awards, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο και διαθέτουν προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με τη φροντίδα και την ευζωία των κατοικίδιων συντροφιάς.

Συνολικά,

διακρίθηκαν 15 εταιρείες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Τα κορυφαία βραβεία
Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Nestlé Purina PetCare αναδείχθηκε Pet Company of the Year, η Purina Pro Plan αναδείχθηκε Pet Brand of the Year και η Top Dog Pet Grooming Products αναδείχθηκε Pet Grooming Company of the Υear.

Platinum διακρίσεις
Oι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Top Dog Pet Grooming Products με την υποψηφιότητα Επουλωτική Αλοιφή Κατοικίδιων Top Dog Wound Relief Ointment, Farmina με την υποψηφιότητα Vet Life UltraHypo Feline και Purina με την υποψηφιότητα Purina – Jazzy Nomads.

Οι νικητές με μια ματιά
Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Barffood, Caltica, Farmina, Gatoskilo, Hoolie Foundation Brokers, Logistic-I / Πολίτης & ΣΙΑ, Mars Hellas Μονοπρόσωπη ΑΕ, ΝΟΜΑ, Pet Chef AE, Pet City Group ΑΕΒΕ, Purina, Top Dog Pet Grooming Products, Κρωπία Γη, Λυδία και Ωμέγα ΑΒΕΕ. Επιπλέον, οι εταιρείες που έλαβαν τα ειδικά βραβεία κοινού ήταν οι:

Purina Gourmet ως Τροφή για γάτες, και Vet Life ως Κλινική Τροφή. Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Pet Awards 2024, όπου η Ομάδα Διάσωσης Ζώων Alma Libre παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά στη διάσωση ζώων σε κίνδυνο και η MSD Animal Health Ελλάδας – Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ) παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά στα πυρόπληκτα και πλημμυροπαθή ζώα.

«Έτοιμη να εκτοξευτεί η παγκόσμια οικονομία γύρω από τα κατοικίδια»
Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias Events, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η παγκόσμια οικονομία γύρω από τα κατοικίδια ζώα είναι έτοιμη να εκτοξευτεί πάνω από τα 320 δισ. δολάρια σήμερα, σε σχεδόν 500 δισ. δολάρια μέχρι το 2030, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg Intelligence. Η έκθεση αυτή υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη προκύπτει από τον αυξανόμενο πληθυσμό των κατοικίδιων ζώων παγκοσμίως και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής τους. Το τοπίο της αγοράς είναι ενισχυμένο με ποιοτικότερα τρόφιμα και υπηρεσίες όπως, επίσης, καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, διαγνωστική φροντίδα και φαρμακευτική περίθαλψη. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων δεν διστάζουν να αλλάξουν διατροφή για τα κατοικίδιά τους, επιλέγοντας πιο ποιοτικές προτάσεις με στόχο την ευζωία των κατοικιδίων τους. Μέσα από αυτή την ανάγκη, θα ευνοηθεί και η παγκόσμια αγορά τροφών για κατοικίδια και υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 135 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας, δηλαδή μια αύξηση κοντά στο 52% από τα σημερινά επίπεδα. Το μέγεθος της αγοράς τροφών για κατοικίδια στην Ευρώπη εκτιμάται σε 55,02 δισ. δολάρια το 2024 και αναμένεται να φθάσει τα 78,88 δισ. δολάρια έως το 2029, ακολουθώντας έναν σύνθετο ρυθμό ανάπτυξης CAGR 7,47% κατά τη χρονική περίοδο 2024-2029».

«Θεσμός – κίνητρο για διαρκή βελτίωση προϊόντων και υπηρεσιών»
Στη συνέχεια, η Μαρία Λινού, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Pet Awards 2024, Κτηνίατρος, DVM, MSc, PhD, Πρόεδρος Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στη βραδιά με το μήνυμά της, αναφέροντας: «Τα Pet Awards αποτελούν έναν θεσμό που με σοβαρότητα επιβραβεύει την καινοτομία, την πρωτοπορία και την τεχνολογία πίσω από προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν στα ζώα συντροφιάς. Σε μια εποχή όπου ο αριθμός των ζώων συντροφιάς αυξάνεται, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, η υπεύθυνη κηδεμονία ζώων είναι καίριας σημασίας, η υγεία και η ευζωία των ζώων συντροφιάς εξαρτάται από προϊόντα και υπηρεσίες που λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Οι φετινές συμμετοχές απέδειξαν ότι η αξιολόγηση μέσα από τον διαγωνισμό των Pet Awards κινητοποιεί τις επιχειρήσεις του κλάδου των ζώων συντροφιάς για διαρκή βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών τους για μια καλύτερη θέση στην αγορά και στην προτίμηση των καταναλωτών με γνώμονα, όμως, την προαγωγή της υγείας και ευζωίας των ζώων, την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος. Ευχαριστώ τους διακεκριμένους και έμπειρους επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας και της ευζωίας των ζώων συντροφιάς που αποτέλεσαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής και έδωσαν αξία και αξιοπιστία στα αποτελέσματα και όλους όσοι με ζήλο δούλεψαν για την πραγματοποίηση της φετινής διαδικασίας. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τους σημερινούς νικητές! Εύχομαι τα Pet Awards να συνεχίσουν να εμπνέουν, να κινητοποιούν και να βραβεύουν ολοένα και περισσότερες αξιέπαινες προσπάθειες σχετικές με την υγεία και ευζωία των ζώων συντροφιάς».

Υποστηρικτής της τελετής απονομής των Pet Awards 24 ήταν η Farmina, ενώ Χορηγοί επικοινωνίας οι Petpet.news και Pet-in.gr.

Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους, η προώθηση της υπεύθυνης υιοθεσίας, η ενημέρωση των pet parents αλλά και η ανακούφιση των πληγέντων ζώων ήταν οι τομείς στους οποίους εστίασαν οι νικητές των φετινών Pet Awards.

Company Of The Year & Brand Of The Year
Nestlé Purina PetCare / Purina Pro Plan
«Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας η επιστήμη και η καινοτομία»
«Στην Purina, πιστεύουμε στον μαγικό δεσμό που αναπτύσσεται μεταξύ ανθρώπων και κατοικίδιων και στα οφέλη που προκύπτουν από τη συνύπαρξή τους. Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας είναι η επιστήμη και η καινοτομία των προϊόντων μας που εξυπηρετούν τις διατροφικές ανάγκες των τετράποδων φίλων μας. Ευχαριστούμε για την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη που δείχνετε στις μάρκες μας μέσα από τις διακρίσεις που λάβαμε στα φετινά Pet Awards για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας και συμπληρώματα διατροφής. Δεν μένουμε, όμως, μόνο στη διατροφή, αλλά ασχολούμαστε ενεργά με ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως η διαχείριση των αδέσποτων ζώων κι ενθαρρύνουμε προγράμματα υιοθεσίας κι υπεύθυνης κηδεμονίας. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των μελλοντικών κηδεμόνων, παρέχοντας ακριβείς, εξειδικευμένες πληροφορίες και συμβουλές όσον αφορά στις ανάγκες των κατοικίδιων και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών. Και, καθώς τα παιδιά είναι η επόμενη γενιά ιδιοκτητών κατοικίδιων, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μάθουν από μικρή ηλικία πώς να αλληλεπιδρούν με τα ζώα συντροφιάς. Με αυτόν τον σκοπό, με την Purina υποστηρίζουμε προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά για να τα μυήσουμε στα οφέλη της συνύπαρξης με τα ζώα συντροφιάς και να τους εμφυσήσουμε τον σεβασμό προς αυτά. Το 2023, συνεργαστήκαμε με τον φορέα “Jazzy Nomads”, ο οποίος πραγματοποιεί θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα σε μαθητές Δημοτικού με αντικείμενο τα αδέσποτα ζώα, την υπεύθυνη ιδιοκτησία των κατοικίδιων και τον δεσμό κατοικίδιων κι ανθρώπων. Μέσα στο 2023, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 20 δράσεις βιωματικών εκπαιδεύσεων σε σχολεία και το μήνυμα της υπεύθυνης υιοθεσίας έφτασε σε τουλάχιστον 1.500 άτομα – μαθητές, δασκάλους και γονείς – που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας σε συνεργασία με οργανισμούς κι άλλους φορείς, γιατί πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι και τα κατοικίδια είναι καλύτερα όταν ζούνε μαζί».
Σοφία Δουράτσου, Business Executive Officer, Purina GR – Nestlé Hellas

Pet Grooming Company Of The Υear
Top Dog Pet Grooming Products
«Προτεραιότητά μας η άνεση, η ασφάλεια και η ευτυχία κάθε κατοικιδίου»
«Είναι μεγάλη μας τιμή που λαμβάνουμε τόσο το Platinum όσο και το Pet Grooming Company of the Year Award από τη διοργάνωση και την κριτική επιτροπή των Pet Awards. Αυτή η αναγνώριση είναι ακόμα μια απόδειξη της αφοσίωσης όλης της ομάδας της Top Dog που εργάζεται με συνέπεια, πάθος και αληθινό ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους μας, καθώς η πίστη και η δέσμευσή τους στην αποστολή μας, κατέστησε δυνατό αυτό το επίτευγμα. Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στους πελάτες μας, των οποίων η εμπιστοσύνη και η αφοσίωση μας ώθησαν να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες. Η υποστήριξή τους μας οδηγεί να ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη στον τομέα της περιποίησης κατοικίδιων ζώων. Στην Top Dog, δίνουμε προτεραιότητα στην άνεση, την ασφάλεια και την ευτυχία κάθε κατοικιδίου και αυτό το βραβείο επικυρώνει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε κορυφαία προϊόντα περιποίησης, προσαρμοσμένα στις μοναδικές ανάγκες κάθε κατοικίδιου. Καθώς γιορτάζουμε αυτό το επίτευγμα, η δέσμευσή μας παραμένει να διευρύνουμε τα όρια και να θέτουμε νέα πρότυπα στον τομέα της περιποίησης κατοικίδιων ζώων. Αυτά τα βραβεία είναι αφιερωμένα σε κάθε τετράποδο φίλο, φροντιστή και επαγγελματία που μας έχει τιμήσει, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα καλλωπισμού και περιποίησης Top Dog. Κοιτάζοντας μπροστά, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε και να καινοτομούμε. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν πολλά ακόμη χρόνια συνεχούς αναβάθμισης και βελτιστοποίησης, με γνώμονα να παρέχουμε πάντα στα κατοικίδια την ποιότητα που τους αξίζει».
Κωνσταντίνος Μαστραντωνάκης, CEO/ Χημικός Msc, MBA, Top Dog Pet Grooming Products

Platinum Award
Farmina
«Επιβεβαιώνεται η αφοσίωσή μας στην υγεία των κατοικιδίων»
«Η βράβευση της Vet Life UltraHypo αποτελεί μια σημαντική καταξίωση για εμάς, που επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στην υγεία των κατοικιδίων. Πρόκειται για μία κορυφαία φόρμουλα που εκπροσωπεί περήφανα την κτηνιατρική σειρά της Farmina Pet Foods και διακρίνεται για την πρωτοποριακή της φυσική φιλοσοφία. Η φόρμουλα UltraHypo αποτελεί την ιδανική επιλογή για περιπτώσεις αλλεργιών, προσφέροντας υδρολυμένες πρωτεΐνες ψαριού και άμυλο ρυζιού, που μειώνουν τις τροφικές αντιδράσεις. Η δίαιτα αυτή επιδεικνύει εξαιρετική αποτελεσματικότητα στη διάγνωση της διατροφικής αλλεργίας μέσω του πρωτόκολλου της διατροφής αποκλεισμού, ενώ, παράλληλα, παρέχει απόλυτη γευστική ικανοποίηση για τους τετράποδους φίλους μας. Με υπερηφάνεια διατηρούμε τη δέσμευσή μας για καινοτόμες λύσεις στην κτηνιατρική διατροφή, προσφέροντας πάντα την υψηλότερη ποιότητα και φροντίδα για την ευημερία των κατοικιδίων μας».
Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, Country Manager, Farmina Hellas

Τιμητικό Βραβείο
MSD Animal Health Ελλάδας – Εθελοντική Δράση Κτηνίατρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ)
«Δίπλα στα ζώα που υποφέρουν και τους κτηνιάτρους»
«Στην MSD Animal Health, είμαστε πάντοτε με πράξεις δίπλα στα ζώα που υποφέρουν και τους κτηνιάτρους που τα περιθάλπουν. Στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες στη χώρα μας, επιπτώσεις υπήρξαν εκτός από τους ανθρώπους και στα ζώα. Σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας, τον Πρόεδρό της κύριο Μπάτσα και την εθελοντική ομάδα κτηνιάτρων της, προσπαθήσαμε να συνεισφέρουμε το ελάχιστο για την ανακούφιση των πληγέντων ζώων. Ελπίζουμε να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα, αλλά σε κάθε περίπτωση που απαιτείται, εμείς ως MSD Animal Health, θα στηρίζουμε πάντοτε τη δράση της ΕΔΚΕ».
Νικόλαος Λινάρδος, Γενικός Διευθυντής, MSD Animal Health Ελλάδας

Τιμητικό Βραβείο
Ομάδα Διάσωσης Ζώων Alma Libre
«Θα συνεχίσουμε να υπερβάλλουμε εαυτόν κάθε φορά που ένα ζώο κινδυνεύει!»
«Η ομάδα μας ιδρύθηκε πριν τρία χρόνια από μία παρέα εθελοντών που ήθελαν, με αυτόν τον τρόπο, να ανταποκριθούν στην ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για άμεση ανταπόκριση σε επείγοντα περιστατικά όπου ζώα έχουν παγιδευτεί ή κινδυνεύουν να πεθάνουν. Αυτό το κενό στον χώρο της φιλοζωίας καταφέραμε να το καλύψουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, έχοντας καταφέρει να διασώσουμε μόνο το πρώτο έτος λειτουργίας μας πάνω από χίλια ζώα κάθε είδους, λαμβάνοντας πάνω από 100 περιστατικά σε μηνιαία βάση. Δύναμή μας είναι η χαρά που παίρνουμε, βλέποντας να σώζονται ζώα με τις προσπάθειές μας καθώς και η αγάπη κι εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο κόσμος. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι σε κάθε επείγον περιστατικό στην περιοχή της Αττικής, η πρώτη σκέψη όλων των φιλόζωων είναι να ταγκάρουν την ομάδα μας. Ασφαλώς αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά οφείλεται καθαρά στο ότι ο κόσμος έχει δει ότι υπάρχει αποτέλεσμα, αφού ανεξάρτητα από τη δυσκολία των συνθηκών, οι εθελοντές μας θα φέρουν εις πέρας ακόμα και τα πιο ακραία περιστατικά. Σας ευχαριστούμε, λοιπόν, για την τιμή αυτή που μας κάνετε απόψε και εμείς, από την πλευρά μας, υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να υπερβάλλουμε εαυτόν κάθε φορά που ένα ζώο βρίσκεται σε κίνδυνο!».
Ομάδα Διάσωσης Ζώων Alma Libre

Keywords
ζωα, pet city, pet, συγκεκριμένο, pro, top, dog, life, σια, hellas, chef, city, group, αεβε, αβεε, gourmet, προσφορες, msd, health, ελλαδα, δραση, project, bloomberg, msc, phd, γνώμονα, news, parents, σχολεια, business, award, αφοσίωση, πήχη, νέα, ceo, mba, οφείλεται, διαιτα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, αξια, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, πυρκαγιες, μαρια πατσα, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αξιολογηση, κοινωνια, αποτελεσματα, pet city, αδεσποτα, διατροφη, λυδια, οικονομια, υγεια, φυσικη, ωμεγα, bloomberg, mba, msc, news, αγαπη, αβεε, αγορα, αεβε, αυξηση, αφοσίωση, βαθμολογια, βραδια, βρισκεται, γατες, γεγονοτα, γνώμονα, γονεις, δυναμη, δειχνει, ευτυχια, υπαρχει, εκθεση, ενεργα, ενημερωση, εποχη, ετος, ευημερια, ευρωπη, τεχνολογια, ζωης, ζωων, ζωο, ηλικια, υπηρεσιες, κτηνιατρικη, μαρια, ομαδα, παντα, ορια, οφείλεται, παιδια, παθος, πιστη, ποιοτητα, προγραμματα, πρωτοπορια, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, συγχαρητηρια, συμπληρωματα, σια, στιγμα, συμπληρωματα διατροφης, τιμη, τρια, υψηλη, φορμουλα, φορα, χαρα, group, award, ασφαλεια, health, business, chef, city, ειλικρινεις, ετοιμη, gourmet, hellas, χωρα, project, life, pet, μπροστα, msd, dog, parents, phd, πήχη, πληροφοριες, pro, top, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα