Επίσημη έρευνα της Κομισιόν κατά του TikTok βάσει DSA

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε επίσημη διαδικασία για να αξιολογήσει κατά πόσον το TikTok ενδέχεται να έχει παραβιάσει την Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) σε τομείς που συνδέονται με την προστασία των ανηλίκων, τη διαφάνεια της διαφήμισης, την πρόσβαση των ερευνητών σε δεδομένα, καθώς και τη διαχείριση κινδύνου εθιστικού σχεδιασμού και επιβλαβούς περιεχομένου.

Με βάση την προκαταρκτική έρευνα που έχει διεξαχθεί μέχρι στιγμής, μεταξύ άλλων με βάση ανάλυση της έκθεσης αξιολόγησης κινδύνου που απέστειλε το TikTok τον Σεπτέμβριο του 2023,

καθώς και τις απαντήσεις του TikTok στα επίσημα αιτήματα παροχής πληροφοριών της Επιτροπής, η Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει επίσημη διαδικασία κατά της πλατφόρμας, στο πλαίσιο του DSA.

«Η προστασία των ανηλίκων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα επιβολής της Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες. Ως πλατφόρμα που απευθύνεται σε εκατ. παιδιά και εφήβους, το TikTok πρέπει να συμμορφώνεται πλήρως με την Πράξη και έχει να διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο στην προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο. Σήμερα, δρομολογούμε αυτή την επίσημη διαδικασία επί παραβάσει για να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνονται αναλογικά μέτρα για την προστασία της σωματικής και συναισθηματικής ευημερίας των νέων Ευρωπαίων», δήλωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton.

Keywords
Τυχαία Θέματα