Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων αποεπενδύει από την ΕΨΑ

Υπογράφηκε και επίσημα μεταξύ της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεως και του επενδυτικού fund SMERC η αποεπένδυση της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων από την ΕΨΑ.

Ο Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Πέτρος Σεπετάς προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Μετά την ανακοίνωση του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος ύψους 100 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, αποφασίσαμε, μετά από δέκα χρόνια συμμετοχής μας, να αποεπενδύσουμε από την ΕΨΑ,

κρίνοντας ότι δεν έχει νόημα η παραμονή μας ως επενδυτές στο σχήμα αυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δρόμοι μας δεν θα ξανασυναντηθούν στο μέλλον».

Την ανακοίνωση της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων ακολούθησε εκείνη της SMERC, η οποία εξαγόρασε τη συμμετοχή της πρώτης στην εταιρεία ΕΨΑ ΑΕ από την Αγριά Εμπορική ΑΕ, που ελέγχει το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap, από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Πρόεδρος του SMERemediumCap Νίκος Καραμούζης δήλωσε: «Αποφασίσαμε μετά από φιλικές και γόνιμες συζητήσεις ότι θα ήταν καλύτερο για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, να ακολουθήσουν ανεξάρτητη επιχειρηματική πορεία, με την αγορά από την SMERC του ποσοστού μετοχικής συμμετοχής της εταιρείας Ηπειρωτικών Εμφιαλώσεων στην ΕΨΑ, έτσι ώστε και οι δυο εταιρείες να υλοποιήσουν απρόσκοπτα τα δικά τους φιλόδοξα σχέδια και στρατηγική ανάπτυξης, χωρίς αμοιβαίες δεσμεύσεις και περιορισμούς, σε ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα