Οι «The Daily Mirror» και «Daily Express» δοκιμάζουν το ChatGPT

Η βρετανική εκδοτική εταιρεία Reach PLC διερευνά την χρήση του ChatGPT στους τίτλους της, «The Daily Mirror» και «Daily Express». Το ChatGPT δεν θα αξιοποιηθεί στη συγγραφή άρθρων, αλλά στην υποστήριξη των δημοσιογράφων που καλύπτουν θέματα όπως ο καιρός και η κυκλοφορία, σύμφωνα με άρθρο των Financial Times.

Η εταιρεία έχει ορίσει μια ομάδα εργασίας που θα εξετάσει τις δυνατότητες. Ωστόσο, αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει ανησυχία στην Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων, προσθέτουν οι Financial Times.

«Ανησυχώ που η εταιρεία δεν μας μίλησε εξαρχής, καθώς υπάρχει δυνητικός αντίκτυπος στις θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Chris Morley, εκπρόσωπος από τη Reach στην Ένωση. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις δεν είναι οι πρώτες που δοκιμάζουν το ChatGPT του Open AI ή άλλα εργαλεία generative AI, με τις πρώτες δοκιμές να βγάζουν στην επιφάνεια προβλήματα.

Παραδείγματος χάριν, η ομάδα του CNET ξεκίνησε δοκιμή με εργαλείο ΑΙ που σχεδιάστηκε εσωτερικά για να βοηθήσει τους συντάκτες να δημιουργήσουν ένα σύνολο βασικών επεξηγήσεων σχετικά με θέματα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με τα αποτελέσματα να περιέχουν μικρότερα ή μεγαλύτερα λάθη.

Ακόμη χειρότερα, άρθρο, που συντάχθηκε με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο Men’s Journal του Arena Group με τίτλο «Τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι άνδρες για τη χαμηλή τεστοστερόνη» περιείχε επίσης λάθη, δημιουργώντας «στρεβλή εικόνα» σε θέμα που αφορά την υγεία.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα