Πλάνο 2024 η εισαγωγή της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ στο χρηματιστήριο

Σε τροχιά εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών μπαίνει το Mega. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άλτερ Έγκο που περιλαμβάνει το σύνολο των εταιρειών media του Βαγγέλη Μαρινάκη (Mega, «Τα Νέα, «Το Βήμα» κ.ά.) εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εισαχθεί στις αγορές του Χρηματιστηρίου Αθηνών,

ενώ φέρεται ήδη να καταρτίζεται ένα πρώτο πλάνο δράσης και εξασφάλισης των προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η εισαγωγή της Άλτερ Έγκο στο Χ.Α. αποτελεί «πλάνο 2024» και συγκεκριμένα στόχος είναι να υλοποιηθεί στις αρχές του προσεχούς έτους. Προϋπόθεση για να γίνει η Άλτερ Έγκο εισηγμένη εταιρεία είναι η κερδοφορία αλλά και η διατήρηση των πολύ υψηλών επιδόσεων του Mega στην κατάταξη των πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών.

Για να επιτευχθούν οι προϋποθέσεις, προβλέπονται κινήσεις σε δύο κατευθύνσεις: από τη μία ενίσχυση και συνέχιση των υψηλών επενδύσεων σε επίπεδο προγράμματος ώστε το Mega να παραμείνει στις πρώτες θέσεις κατάταξης, και από την άλλη περιστολή εξόδων και μειώσεις, κοινώς μια «μαγική» ισορροπία που θα απαλείψει τις ζημιές και θα γείρει το κοντέρ στην κερδοφορία. Για να επιτευχθεί ο στόχος εισαγωγής της Άλτερ Έγκο στο Χ.Α., φέρονται να έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές και ζυμώσεις με άλλους «παίκτες» καθώς όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, θα χρειαστεί υποστήριξη και ισχυρούς συμπαίκτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα